Gemeente Heemskerk


maandag, 12 november 2007

Wijziging woningaanbodsysteem IJmond

Het sinds 2004 functionerende woningaanbodsysteem IJmond is in 2006 geëvalueerd. Geconstateerd is dat het woningaanbodsysteem voldoet en besloten is dit definitief te maken. De wijzigingen zijn vanaf 1 november 2007 bij de corporaties in de systemen verwerkt.

Een aantal punten zijn verbeterd: de activeer- en parkeerstand, de jaarlijkse opschoning en 'Direct te huur' is definitief ingevoerd. Het nu geldende woningaanbodsysteem IJmond-Noord is na te lezen op de website www.ijmondwoning.nl en in de brochure.

Woningcorporaties Pré Wonen, WOONopMAAT en De Wonerij bieden woningzoekenden de mogelijkheid om huurwoningen in de regio IJmond (Beverwijk-Heemskerk-Uitgeest-Wijk aan Zee) te selecteren via het optiesysteem of via 'Direct te huur'. Dit in samenwerking met de gemeenten Beverwijk, Heemskerk en Uitgeest.

Optiesysteem
Woningzoekende kunnen opties op basis van woonwensen of wachttijd selecteren en vastleggen. Dit kan via de website www.ijmondwoning.nl of direct bij de woningcorporatie. Een optie kost EUR 5,- per optie.

Direct te huur
Woningen die voor 'Direct te huur' in aanmerking komen, worden apart vermeld op de website of men kan direct terecht bij de woningcorporatie. 'Direct te huur' is bedoeld om de woningzoekende, die door persoonlijke omstandigheden sneller woonruimte nodig heeft, een kans te geven. Het reageren via 'Direct te huur' is gratis. Woning-corporatie De Wonerij zal op een later tijdstip deze mogelijkheid aanbieden.

Informatie
Brochures met vernieuwde informatie over het woningaanbodsysteem in de regio IJmond zijn verkrijgbaar bij buurt-, wijk- en jongerencentra, bibliotheken, de gemeenten en de woningcorporaties. Uitgebreide informatie is terug te vinden op www.ijmondwoning.nl.
---

Bestanden:
brochure_IJmondwoning2007.pdf