KNWV

Nieuwsbericht Surfen

12-11-2007

Peter de Wit wint Go Fast NK Speed

Na lang wachten was het afgelopen zondag eindelijk tijd voor het NK speed windsurfen. Na een flink aantal weekeinden op standby te hebben gestaan was er voldoende wind om de wedstrijd door te laten gaan. De Nederlandse windsurftop verzamelde zich al vroeg op de
wedstrijdlocatie Strand Horst/Harderwijk. Degene met de hoogste gemiddelde snelheid deze dag zou de Nederlands Kampioen Speed 2007 worden.

De snelheid wordt tijdens het NK speed gemeten met GPS. Iedere deelnemer heeft een GPS bij zich die zijn snelheid registreert. Na afloop wordt deze GPS dan uitgelezen in de computers van de
organisatie. Op basis van deze resultaten wordt de ranking opgemaakt.

Ondanks de vlagerige wind werden er toch goede snelheden neergezet. Snelste surfer op Strand Horst en daarmee Nederlands Kampioen Speed was Peter de Wit (Anna Palowna) met een gemiddelde snelheid van 69,64 km/uur. Op een tweede plek volgde Martin van Meurs (Leersum) met 68,41 km/uur en derde werd Dirk Doppenberg (Leusden) met 67,81 km/uur. Bij de dames won José Stok (Bathem) met een snelheid van 54,65 km/uur.

Naast de speedwedstrijd vond er ook nog een freestyle wedstrijd plaats. Dit was een try out van de NVW (Nederlandse Vereniging van Wedstrijdsurfers) om te bekijken of deze discipline titelwaardig is voor 2008. Deze werd gewonnen door Steven van Broeckhoven uit België die in de finale Niek van de Linde versloeg.

Internetadres: www.nkwindsurfen.nl
E-mailadres:info@riderzproductions.com