Gemeente Gilze en Rijen

Kleine evenementen in sommige gevallen vergunningsvrij De gemeenteraad heeft op 29 oktober 2007 de nieuwe Algemene plaatselijke verordening (APV) vastgesteld. Dit betekent onder andere dat u voor het organiseren van sommige kleine evenementen voortaan geen vergunning meer hoeft aan te vragen en met een melding kunt volstaan.

De gemeente heeft deze maatregel genomen om regels te vereenvoudigen en administratieve lasten voor burgers en bedrijven te verminderen. De nieuwe regeling heeft betrekking op kleinschalige evenementen zoals straatfeesten en buurtbarbecues.

Een evenement is alleen dan vergunningsvrij als:


* maximaal honderd personen tegelijkertijd aanwezig zijn of deelnemen;
* het evenement een incidenteel karakter heeft (maximaal twee keer per jaar);
* geen versterkte muziek ten gehore wordt gebracht na 21.00 uur;
* het evenement gehouden wordt tussen 10.00 uur 's ochtends en 24.00 uur 's avonds;
* bij gebruik van een tent maximaal 25 personen gelijktijdig in de tent aanwezig zijn;
* er geen straten afgesloten worden en er ook niet anderszins een belemmering wordt gevormd voor het verkeer en de hulpdiensten;
* er geen alcoholische dranken worden verkocht;
* omwonenden één week voor aanvang van het evenement schriftelijk worden geïnformeerd;
* er een organisator is.

Indien u aan één of meer van bovenstaande punten niet voldoet, is het evenement niet langer vergunningsvrij en moet u dus alsnog een vergunning aanvragen.

Een vergunningsvrij evenement moet u wel melden. Tenminste vijf werkdagen voorafgaand aan het evenement dient de organisator de gemeente met een meldingsformulier in kennis te stellen. Dit formulier kunt u opvragen via de gemeentebalie 0161-290240 en is ook op de website www.gilzerijen.nl in te vullen. Indien u binnen drie werkdagen na ontvangst van de melding geen tegenbericht heeft gehad, is uw melding geaccepteerd. Voor het doen van een melding brengen wij u geen leges in rekening.