Saxion Hogescholen
BR>

ma 12 november 2007

Brandweercommandanten van Nederlandse Antillen bezoeken Saxion /files/storage/mnc/CuracaoBrandweer.jpg

Maandag 12 november brengt een delegatie van de brandweer van de Nederlandse Antillen en Aruba een bezoek aan de opleiding Integrale Veiligheidskunde van Saxion Hogescholen in Enschede.

Doel van het bezoek van de brandweercommandanten is te inventariseren welke mogelijkheden tot samenwerking er zijn met de opleiding.

"Er bestaan al goede contacten met de Nederlandse Antillen en Aruba. Onze studenten kunnen praktijkervaring op doen tijdens een stage bij het Korps Politie op Aruba. Voor de brandweer van de Nederlandse Antillen was dit aanleiding om ook contact te leggen met de opleiding Integrale Veiligheidskunde. De brandweer is naast het plaatsen van stagiaires ook geïnteresseerd in her- en bijscholing van haar eigen personeel," aldus Gerrit Olde Hartman, coördinator praktijkbureau.

Naast het bezoek aan de opleiding Integrale Veiligheidskunde staat ook een kennismaking met het Kenniscentrum Leefomgeving van Saxion op het programma. Het bezoek aan Enschede wordt afgerond met een lezing over de vuurwerkramp van 13 mei 2000 en een rondleiding door de Enschedese wijk Roombeek.


------------------------------------------ EINDE PERSBERICHT
------------------------------------------