Essent


* Energie is overal

Han Slootweg ontvangt Hidde Nijland prijs 2007

Vandaag ontvangt de Zwollenaar dr.ir. J.G. (Han) Slootweg, als Netwerkstrateeg werkzaam bij Essent Netwerk, in het Aulagebouw van de Technische Universiteit te Delft de prestigieuze Hidde Nijland prijs. Uit handen van de voorzitter van het Bestuur van de Dr.Ir. H.A. Hidde Nijland Stichting, prof. ir. L. van der Sluis, krijgt Han Slootweg deze vierjaarlijks toegekende prijs wegens zijn bijzondere verdiensten op het gebied van de inpassing van windenergie in het elektriciteitsnet.

Han Slootweg: "Ik ben zeer verheugd met dit blijk van erkenning van vakgenoten voor mijn onderzoeksactiviteiten van de laatste jaren aan de TU Delft en bij Essent Netwerk. Windenergie wordt op steeds grotere schaal toegepast. Dit heeft grote gevolgen voor het gedrag en de bedrijfsvoering van de huidige elektriciteitsnetten. Mijn onderzoek en de uitkomsten daarvan hebben aangetoond dat een grote bijdrage van windenergie technisch zonder meer mogelijk is. Daarbij moet wel aan bepaalde randvoorwaarden worden voldaan, maar met enkele wijzigingen in het ontwerp van windturbines is dit goed mogelijk."

Han Slootweg kan zijn onderzoeksresultaten goed gebruiken in zijn dagelijkse werk bij de afdeling Asset Management van Essent Netwerk. Deze afdeling houdt zich o.a. bezig met de invloed van de transitie naar een duurzame energiehuishouding op de elektriciteits- en gasnetten. De netinpassing van windturbines en andere decentrale elektriciteitsopwekking vormt daarvan een belangrijk onderdeel.

De Dr.Ir. H.A. Hidde Nijland Stichting

De Dr.Ir. H.A. Hidde Nijland Stichting, waarin opgenomen het Dr.Ir. C.J. de Groot-fonds, heeft ten doel de bevordering van al datgene dat kan bijdragen tot de ontwikkeling van de wetenschap en van het onderwijs op het gebied van de elektrotechniek, speciaal van de sterkstroom aan de Technische Universiteit Delft. De Hidde Nijland prijs ¿ een oorkonde en een geldbedrag ¿ wordt sinds 1963 elke vier jaar uitgereikt aan een persoon jonger dan 40 jaar, die een waardevolle bijdrage aan het vakgebied Energietechniek heeft geleverd. Han Slootweg is daarmee de 11e winnaar in de geschiedenis.

Essent Netwerk

Essent Netwerk is de onafhankelijke netbeheerder in de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland (Noordoost Polder), Overijssel, Noord-Brabant en Limburg. Zij verzorgt hier de aanleg, het onderhoud en het beheer van de transport- en distributieleidingen voor gas en elektriciteit. Het bedrijf staat met ruim 3500 medewerkers voor veiligheid, kwaliteit van levering (betrouwbaarheid, snelle storingsafhandeling) en gerichte service. Essent Netwerk werd in 2006 als eerste Nederlandse bedrijf ISO 9001 en PAS 55-1 gecertificeerd; een kwaliteitswaarborg voor professioneel netbeheer en continue verbetering daarvan. Het hoofdkantoor is gevestigd te Vught.

Geplaatst: 12 november 2007