Gemeente De Bilt


Wat vinden inwoners van gemeente De Bilt?
Gemeente laat burgeronderzoek uitvoeren

De gemeente De Bilt gaat zo´n 1.800 inwoners vragen naar hun oordeel over de gemeente en de gemeentelijke organisatie. Vanaf 15 november ontvangen zij een schriftelijke enquête. Hierin wordt hen onder andere gevraagd hun mening te geven over het wonen en leven in de gemeente De Bilt en over de gemeentelijke dienstverlening en informatievoorziening. Een onafhankelijk onderzoeksbureau voert het onderzoek uit. De resultaten zijn in het voorjaar van 2008 bekend.

In 2005 voerde de gemeente een vergelijkbaar onderzoek uit. De vraagstelling van het onderzoek dat nu wordt uitgevoerd sluit daarbij aan. Dit maakt het mogelijk om de resultaten te vergelijken, trends te ontdekken en vast te stellen of maatregelen die de gemeente heeft genomen naar aanleiding van het vorige onderzoek, effect hebben gehad. Net als in 2005 zal per kern een representatieve steekproef worden getrokken, zodat de resultaten ook per kern kunnen worden weergegeven.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door SGBO, een onafhankelijk onderzoeks- en adviesbureau. De namen van de deelnemers zijn alleen bij SGBO bekend en de antwoorden van de deelnemers worden anoniem verwerkt. SGBO heeft veel ervaring met dergelijke inwonersenquêtes bij andere gemeenten. De uitkomsten van het onderzoek in De Bilt kunnen hierdoor worden vergeleken met die van andere gemeenten.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Wendy Verdenius, sr. communicatieadviseur telefoon (030) 228 94 30 of bij Vincent van Stipdonk van SGBO tel. (070) 373 84 04.

Bilthoven, 9 november 2007