Politie Flevoland

25 aanhoudingen bij alcoholcontroles

Flevoland, 12-11-2007 * Bij alcoholcontroles in Almere heeft Politie Flevoland afgelopen weekeinde 1.291 bestuurders laten blazen. 25 bestuurders werden aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed van alcohol. Drie bestuurders raakten ter plaatse hun rijbewijs kwijt. Zes bestuurders waren beginnend bestuurder (minder dan vijf jaar in het bezit van en rijbewijs). Daarnaast werden bij korte controles in Almere en Lelystad nog eens vier rijbewijzen ingevorderd wegens het rijden onder invloed van alcohol.

De alcoholcontroles werden vrijdag- en zaterdagnacht gehouden op de Noorderdreef, de Havendreef, de Hogering en de Waterlandseweg.

Hardleers

Een 35-jarige automobilist uit Almere werd voor de tweede keer in korte tijd betrapt met te veel alcohol achter het stuur.

Een 35-jarige automobilist uit Hoogland reed onder invloed terwijl zijn rijbewijs reeds eerder was ingevorderd. Hij blies 510 ug/l (1,16o/oo). In strijd met het hem opgelegde rijverbod ging de man even later toch weer rijden. Hij werd weer aangehouden en blies nu 475 ug/l (1,08‰).

Korte controles

Op de Bartokweg in Almere werd vrijdagnacht een 42-jarige automobilist uit Almere aangehouden. Hij blies 880 ug/l (2,02 o/oo).

Een 32-jarige Poolse automobilist zonder vaste woonplaats in Nederland raakte op de Tussenring in Almere zijn rijbewijs kwijt omdat hij tekenen van dronkenschap vertoonde en de ademanalyse weigerde.

Een 21-jarige automobilist uit Heerenveen werd op de Waalstraat in Lelystad aangehouden. Hij was beginnend bestuurder en blies 415 ug/l (0,95o/oo). Hetzelfde overkwam een 18-jarige automobilist uit Diemen. Hij werd op de A-6 bij Lelystad aangehouden en blies 535 ug/l (1,23o/oo). Beiden moesten hun rijbewijs ter plaatse inleveren.