Cadeaukaarten winkelketens nu ook verkrijgbaar bij Postkantoren

12/11/2007 10:02



GivaCard B.V.



Cadeaukaarten winkelketens nu ook verkrijgbaar bij Postkantoren

Shoppen voor de feestdagen was nog nooit zo eenvoudig

Begin november, net voor de feestdagen, starten V?, Hunkemöller, KLM, selexyz, Bever Zwerfsport en Score met de verkoop van cadeaukaarten via alle Postkantoren. "Hiermee spelen de ketens in op de wens van hun klanten", aldus Patrick Vegt van GivaCard. "Consumenten willen cadeaukaarten van hun favoriete winkel makkelijk, om de hoek en het liefst 24 uur per dag kunnen kopen".

Patrick Vegt en John Maertens, beiden directeur van het bedrijf GivaCard, ontwikkelden het concept samen met de winkelketens. Met een breed aanbod van cadeaukaarten speelt GivaCard in op de behoefte van 80% van de consumenten om zelf een cadeau te kunnen kiezen. Met een cadeaukaart van een winkelketen is het vinden van een passend cadeau zeer eenvoudig, het is de ontvanger meteen duidelijk waar hij of zij de kaart kan verzilveren. Nu wordt het ook de gever van de cadeaukaart makkelijk gemaakt: door de verkoop via alle 800 Postkantoren en Postagentschappen hoeft men er niet speciaal voor naar de drukke stad.

Cadeaukaart van bekende winkels sterk in opkomst
Sinds het verschijnen van de eerste elektronische cadeaukaarten van enkele bekende winkelketens in 2005, is de verkoop hiervan sterk gegroeid ten opzichte van de oude papieren cadeaubon. John Maertens heeft daarvoor wel een verklaring: "Een van de voordelen van de elektronische cadeaukaart is dat de koper de kaart met elk willekeurig bedrag kan laten opladen en tevens is het saldo in meerdere keren te besteden." Daarnaast ziet GivaCard een verschuiving van algemene cadeaubonnen naar cadeaukaarten van bekende winkels. Deze verschuiving is volgens GivaCard te verklaren doordat deze cadeaukaarten een veel persoonlijker geschenk zijn. Door het geven van een cadeaukaart van de favoriete winkel van de ontvanger, laat de gever zien dat hij zich heeft ingeleefd in de interesses en smaken van de ontvanger. In de speciale cadeauverpakking zien ze er bovendien extra aantrekkelijk uit. Ontvangers van een cadeaukaart van bovenstaande winkelketens kunnen op www.GivaCard.nl hun actuele saldo bekijken. Daarnaast zullen de cadeaukaarten van de winkelketens vanaf begin volgend jaar ook via deze website verkrijgbaar zijn.

Aankoop om de hoek voor een winkel kilometers verderop
Volgens Patrick Vegt willen consumenten cadeaukaarten van hun favoriete winkel makkelijk, om de hoek en liefst 24 uur per dag kunnen kopen. In Postkantoren heeft GivaCard daarvoor een ideale partner gevonden. Want in Nederland is een postkantoor nooit verder dan 5 kilometer weg. Het netwerk van postkantoren is nog maar het begin. In 2008 beoogt GivaCard dat de verkoop van de cadeaukaarten via een landelijk netwerk van 2.000 verkooppunten zal verlopen. GivaCard denkt daarbij aan supermarkten, benzinestations en gemakswinkels. Naast uitbreiding van het verkoopnetwerk zal GivaCard tevens het assortiment uitbreiden waardoor de consument een nog ruimer aanbod krijgt. Voor meer informatie; Kijk op www.GivaCard.nl