Gemeente Nuenen


Huldiging jubilarissen Wim Rovers, Toon en Bram Arts van Drumfanfare Jong Leven

Na afloop van het jubilarissenconcert werd in gemeenschapshuis D'n Heuvel te Gerwen op zondagmiddag 11 november 2007 om 15.15 uur, aan jubilaris Wim Rovers van Drumfanfare `Jong Leven' Gerwen, een bronzen erepenning van de gemeente Nuenen, Gerwen en Nederwetten uitgereikt door burgemeester mr. W.R. Ligtvoet. De twee andere jubilarissen Toon Arts en Bram Arts worden gehuldigd met het unieke `Van Gogh'-wandbord.

Wim Rovers, wonende Jacob Catsstraat 54, is vanaf 1982, al 25 jaar lid van Drumfanfare `Jong Leven' Gerwen. Meteen vanaf het begin tot 1999 was Wim Rovers ruim 17 jaar de Tambour-maître. De afgelopen 16 jaar (sinds 1991) is hij ook lid van het bestuur. Naast zijn bestuurlijke taken verzorgt hij ook de bar tijdens de repetitieavonden. Bij vele jaarlijkse nevenactiviteiten zoals de boekenmarkt en de vlooienmarkt is Wim een kartrekker met de nodige werklust. Ook andere verenigingen kunnen altijd een beroep doen op Wim Rovers. Hij springt graag bij als er ergens exercitieles gegeven moet worden. Ook was hij enkele jaren lid van de Brabantband uit Sint-Oedenrode.

De twee andere jubilarissen van Drumfanfare `Jong Leven' Gerwen zijn Toon Arts en Bram Arts (vader en zoon). Toon Arts viert zijn 40-jarig jubileum bij Drumfanfare `Jong Leven'. In 1992 ontving hij bij de viering van zijn zilveren jubileum al de zilveren gemeentelijke erepenning vanwege al zijn verdiensten. Sinds 2000 is Toon Arts benoemd tot erelid van Drumfanfare `Jong Leven". Hij heeft zich jarenlange bestuurlijk ingezet, onder andere als voorzitter (1980-1987) en als penningmeester (1986-1994). Tevens zet Toon Arts zich in bij andere verenigingen zoals carnavalsvereniging De Narre-Kappen, voetbalvereniging RKGSV en zwemvereniging REVAK. Toon Arts is een zeer actief gemeenschapslid die zich ondanks zijn ernstige lichamelijke gehoorhandicap, graag blijft inzetten voor het bloeiende verenigingsleven in onze gemeente. Deze instelling heeft hij ook doorgegeven aan zijn jongste zoon Bram. In 1982 werd Bram Arts op 11-jarige leeftijd lid van Drumfanfare `Jong Leven'. In de beginjaren was hij Tamboer en vanaf 1989 verruilde hij de trom voor de bariton. Met dit instrument is hij een van de steunpilaren van het blazersensemble van `Jong Leven'. Ook is Bram Arts lid van voetbalvereniging RKGSV en hij zet zijn muzikale kwaliteiten ook in bij de Wettertetters uit Nederwetten.

Om haar waardering en erkentelijkheid voor de jarenlange inzet en verdiensten van deze drie jubilarissen over te brengen heeft het gemeentebestuur aan Wim Rovers de gemeentelijke erepenning in BRONS toegekend en aan Toon en Bram Arts ieder een uniek `Van Gogh'-wandbord.