Dienstenbond CNV

Nieuws

12 november 2007

CNV Dienstenbond stelt ultimatum aan Fortapak

CNV Dienstenbond heeft vrijdag een ultimatum gesteld aan het verpakkingsbedrijf Fortapak. Het ultimatum loopt af op donderdag 15 november om 12.00 uur. Daarna dreigen akties. Het bedrijf, gevestigd in Nijmegen met 89 mensen in dienst, weigert in te gaan op de vakbondsvoorstellen voor een goed sociaal plan.

Het plan wordt opgesteld in verband met de dreigende sluiting van het bedrijf per 1 september 2008. De gesprekken zitten met name vast op de hoogte van de ontslagvergoeding. Waar CNV Dienstenbond een ontslagvergoeding vraagt ter hoogte van 105% van de kantonrechtersformule, wil de directie niet verder gaan dan 45%.

Bestuurder Aletta Bulsink van CNV Dienstenbond: Als Fortapak wil dat zijn werknemers de rit uitzitten en niet voortijdig weggaan, zal er een goede vergoeding moeten worden afgesproken. Daarbij gaat het hier niet om een armlastig bedrijf. Er is genoeg geld voor een goed sociaal plan. Naast de beëindigingsvergoeding is er ook onenigheid over het budget dat Fortapak beschikbaar dient te stellen voor scholing en outplacement. Op een aantal minder belangrijke onderdelen van het sociaal plan werd wel overeenstemming bereikt, zoals het vervallen van de terugbetalingsregeling studiekosten, sollicitatieverlof en een kostenvergoeding sollicitaties.