Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Mannen ingesloten na weigeren politiebevel

Apeldoorn, 12-11-2007 o De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 11 november een 24-jarige man uit Apeldoorn aangehouden nadat hij op het Caterplein niet voldeed aan de herhaalde vordering van de politie om van het plein weg te gaan. De man gedroeg zich rond 01.30 uur op het plein hinderlijk en daagde uit tot gewelddadig optreden van een portier. Hij werd ingesloten.

Een 18-jarige man uit Deventer overkwam hetzelfde. Hij werd dezelfde nacht rond 02.40 uur aangehouden nadat hij in de Kapelstraat betrokken was bij een opstootje met een 22-jarige Apeldoorner. Van de man uit Deventer werd gevorderd zich te verwijderen. Toen hij daar geen gevolg aan gaf, werd hij aangehouden. Op het politiebureau weigerde hij alle medewerking en beledigde een dienstdoende politievrouw, waarvoor afzonderlijk proces-verbaal volgt. De man werd ingesloten.

Bij dit incident in de Kapelstraat werd door de politie van meerdere omstanders gevorderd weg te gaan. Een 21-jarige Apeldoorner werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht omdat hij een dienstdoende politieman beledigde.

Een 35-jarige man uit Apeldoorn werd in de nacht van zaterdag op zondag 11 november rond 01.10 uur aangehouden nadat hij in dronken toestand bij een horecazaak op het Caterplein de toegang geweigerd werd. Toen hij zich na een kleine worsteling met de portier niet wilde verwijderen werd de man door de politie aangehouden en verzette zich hevig bij het overbrengen naar het bureau. Tijdens het vervoer spuugde de man een politievrouw in haar gezicht. Tegen de man volgt een proces-verbaal.