Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

81-jarige vrouw beroofd van spaargeld

Apeldoorn, 12-11-2007 o Een 81-jarige vrouw uit Apeldoorn is zaterdagmiddag 10 november rond 12.00 uur in de winkel van C&A beroofd van haar portemonnee met bankpas en bijna 1.000,- aan spaargeld. De vrouw was door ziekte vier jaar lang niet in de stad geweest om te winkelen. Samen met haar 84-jarige man gingen ze zaterdagmiddag na lange tijd naar het centrum van Apeldoorn om nieuwe spullen te kopen. De portemonnee werd in de loop van de middag leeg teruggevonden in het centrum van Apeldoorn.

Om de inkopen te kunnen doen stopte de vrouw haar spaargeld van de afgelopen jaren (ca. 1.000,-) in de portemonnee die ze in haar handtas bij zich had.

In de kledingzaak werd haar man afgeleid door een vrouw die een jas op de grond liet vallen en die door meneer beleefd werd opgeraapt. Op dat moment heeft een onbekende de gesloten rits van de tas van de vrouw weten te openen en haar portemonnee weggenomen.

De vrouw was erg overstuur van het incident. Voor haar is slachtofferhulp ingeschakeld. De politie is op zoek naar getuigen en tips. Men kan bellen via 0900-8844.