Politie Midden- en West Brabant

VOLGENDE WEEK IN BUREAU BRABANT

OOSTERHOUT NB, 9 november 2007

VOLGENDE WEEK IN BUREAU BRABANT

Volgende week besteedt de politie in Bureau Brabant onder meer aandacht aan overvallen in Breda en een diefstal in Waalwijk.

Overvallen in Breda
Op 24 april 2007 wordt kort na 08.00 uur een schoenenzaak op het winkelcentrum Moerwijk in de Bredase wijk Hoge Vucht overvallen door twee mannen. Daarbij worden diverse personeelsleden bedreigd en maken de daders zich uit de voeten met een geldbedrag. Een maand later, op 23 mei, overvallen kort voor 17.00 uur twee mannen een telefoniewinkel. Ze vluchten met diverse mobiele telefoons weg op een scooter. De derde overval in Moerwijk is op een kledingzaak op 3 oktober, kort voor sluitingstijd. Ook hier was sprake van twee gemaskerde daders die er met een geldbedrag vandoor gaan, na personeelsleden met een wapen te hebben bedreigd. De politie gaat ervan uit, dat deze overvallen door dezelfde daders gepleegd kunnen zijn.

Diefstal in Waalwijk
Een nachtportier hoort vreemde geluiden in het hotel waar hij dienst heeft in Waalwijk. Dat is in de vroege ochtend van 28 september 2007. Als hij op onderzoek uitgaat, ziet hij mannen met bivakmutsen rond het hotel lopen en gaat ervanuit, dat zij een overval gaan plegen. Hij kiest eieren voor zijn geld en blijft uit de buurt van de gemaskerde mannen. Later blijkt, dat vanuit de receptie geld is gestolen.

Auteur: Willem van Hooijdonk