Gemeente Rotterdam

Activiteitenkalender B&W Rotterdam 12 november t/m 18 november 2007

Wethouder Geluk opent Art Kids

Maandag 12 november om 11.30 uur opent wethouder Leonard Geluk (jeugd, gezin en onderwijs) de kleurrijke schilderijententoonstelling Art Kids in de hal van het stadhuis. De tentoonstelling is te bezichtigen tot en met 23 november. Tijdens de zomervakantie hebben veel kinderen deelgenomen aan de Jeugd Vakantie Paspoort-activiteiten van het Centrum voor Pleegzorg Rotterdam. Het maken van een tekening met als thema pleegzorg was hier één van. Geïnspireerd door deze kindertekeningen hebben kunstenaars van Artkids 50 schilderijen gemaakt.

(Voor meer informatie: Aart van Kapel, Stadsregio Rotterdam, tel. 06 - 4578 2028)

Burgemeesters Rotterdam en Keulen ondertekenen duurzaamheidsverklaring

Burgemeester Ivo Opstelten en burgemeester Fritz Schrama van Keulen ondertekenen op maandag 12 november om 15.00 uur tijdens het Wirtschaftsforum een duurzaamheidsverklaring waarin beide steden verklaren te gaan samenwerken. Rotterdam en Keulen gaan o.a. samenwerken op het gebied van infrastructuur, energievoorziening en technologische innovatie die van belang zijn voor een duurzame economische groei van de beide steden. Rotterdam en Keulen organiseren jaarlijks het Deutsch-Niederländisches Wirtschaftsforum in het kader van de stedenband die dateert van 1958. Duitsland is een belangrijke handelspartner van Rotterdam. De versterking van de economische band met het Duitse achterland is een collegeprioriteit. Het thema van het Wirtschaftsforum past in de doelstelling van het College de handelsrelatie met Duitsland te verstevigen. De ondertekening vindt plaats in het World Trade Center, aan het Beursplein 37.

(Voor meer informatie: Concerncommunicatie, Odie van Eupen,

tel. 010 - 417 3835 of 06 - 5107 4786)

Wethouders Schrijer en Geluk bij debat tijdens 'Kennis en Stagedag aan de Maas'

Wethouder Dominic Schrijer (Werk, Sociale Zaken en Grotestedenbeleid) debatteert op maandag 12 november van 16.00 tot 17.00 uur tijdens de 'Kennis en Stagedag aan de Maas', over onderwijs en werk in een (duurzame) haven. Eerder op de dag zijn er workshops te volgen afgestemd op het onderwijs en arbeidsmarkt in de haven. Het debat zal o.m. gaan over de arbeidsmarktproduktiviteit, personeels te kort en flexibele arbeidsvoorwaarden. Initiatiefnemers zijn Kenteq, Kamer van Koophandel, Havenbedrijf Rotterdam en Deltalinqs. Het debat vindt plaats in het Scheepvaart- en Transportcollege aan het Lloydkwartier te Rotterdam. Onderwijswethouder Leonard Geluk is aanwezig bij de afsluiting van de kennis- en stagedag aan de Maas om 17.00 uur.

(Voor meer informatie: Kamer van Koophandel, mevr. G. Hoogendoorn,

tel. 010 - 402 7659)

Burgemeester Opstelten reikt de Bep van Klaveren Memorial uit

Burgemeester Ivo Opstelten reikt op maandag 12 november om 20.00 uur de Bep van Klaveren Memorial uit aan de heer R. Blom. De Bep van Klaveren Memorial Prijs wordt uitgereikt aan mensen die veel voor de Bep van Klaveren Memorial hebben betekend. Dit jaar krijgt de Ronald Blom (oud directeur Eneco) de prijs. Hij heeft de Bep van Klaveren Memorial in het begin financieel gesteund. De viertiende editie is een kroonjaar omdat precies 100 jaar geleden Bep van Klaveren (1907 - 1992) werd geboren in Rotterdam-Crooswijk. De bokser Bep van Klaveren werd in oktober 2007 gekozen tot de grootste Rotterdammer. Hij liet Erasmus en de politicus Pim Fortuyn achter zich. Dezelfde avond vinden 8 boxpartijen plaats tussen Nederland en Zuid- Afrika. Wethouder Lucas Bolsius (Financiën, Sport en Buitenruimte) reikt na de tweede partij de prijs uit aan Husnu Kocabas of Kabelo Motsitsi. De uitreikingen vinden plaats in het Topsportcentrum, aan de van Zandvlietplein 20.

(Pers kan zich aanmelden bij: Topsportcentrum, dhr. H. den Oudedammer,

tel. 010 - 497 1212)

Wethouder Kriens ondertekent convenant sociaal Pension Hoek van Holland

Wethouder Jantine Kriens (o.a. maatschappelijke opvang) ondertekent op maandag 12 november om 20.00 uur het convenant Sociaal Pension in Hoek van Holland. In december wordt het sociaal pension aan de Prins Hendrikstraat 211 in gebruik genomen. De eerste twee bewoners nemen dan hun intrek in het pand. In de loop van 2008 wordt dit aantal naar acht uitgebreid. In samenspraak met de begeleidingscommissie sociaal pension is er een convenant opgesteld waarin afspraken en huisregels zijn vastgelegd.

(Voor meer informatie: Yvonne van Ham, communicatieadviseur deelgemeente Hoek van Holland, tel. 0174 - 315151)

Wethouder Baljeu geeft lezing op Topconferentie Mainport Rotterdam

Wethouder Jeannette Baljeu (Verkeer, Vervoer en Organisatie) geeft woensdag 14 november om 10.30 uur een lezing op de Topconferentie Mainport Rotterdam. Het thema van haar lezing is onder meer de economische ontwikkeling van de regio in het algemeen en de haven in het bijzonder. Verder zal de wethouder ingaan op de aanpak van het college om de internationale concurrentiepositie van mainport Rotterdam verder te versterken, onder meer door het verbeteren van de bereikbaarheid van de haven. Het doel van de Topconferentie is om ondernemers op de hoogte te stellen van de laatste ontwikkelingen en de toekomstige plannen in de Rotterdamse Mainport. De Topconferentie wordt gehouden in het Scheepvaart- en Transportcollege aan de Lloydstraat 300.

(Voor meer informatie: Projectmanager Topconferentie Mainport Rotterdam, Jorrit Heuts, tel. 040 - 297 4841)

Wethouder Bolsius spreekt bij aftrap Jeugdsportfonds

Wethouder Lucas Bolsius (Financiën, Sport en Buitenruimte) is een van de sprekers bij de aftrap van het Jeugdsportfonds op woensdag 14 november om 15.00 uur. Naast hem spreken Harrie Postma (oprichter Jeugdsportfonds), Jacques Bovens (voorzitter Jeugdsportfonds Rotterdam), Gert-Jan Lammens (directeur Rotterdam Sportsupport) en Jan Bouwer (voorzitter DEHMusschen). Excelsior Rotterdam-speler Geert den Ouden verricht de officiële opening. Het Jeugdsportfonds is een landelijke stichting die lokale initiatieven ondersteunt en zoveel mogelijk kinderen die graag willen sporten die kans biedt. De aftrap vindt plaats in de kantine van voetbalvereniging DEHMusschen aan de Oldegaarde 665 en wordt gepresenteerd door Jan Dirk Stouten van RTV Rijnmond.

(Voor meer informatie: communicatie Rotterdam Sportsupport, Martin van Berkel,

tel. 010 - 242 9315)

Wethouder Schrijer aanwezig bij bijeenkomst Ondernemen op Zuid

Wethouder Dominic Schrijer (Werk, Sociale Zaken en Grotestedenbeleid) is op woensdag 14 november om 17.30 uur aanwezig bij de bijeenkomst met ondernemers op Rotterdam-Zuid. De economie op Rotterdam-Zuid moet een flinke impuls krijgen. Hiervoor investeert het Pact op Zuid in kansrijke clusters als: ondernemerschap en de economische potentie van jongeren. Wethouder Schrijer zal uiteen zetten wat een ondernemer heeft en kan bijdrage aan het Pact op Zuid. Informeren en samenwerken staan centraal tijdens deze bijeenkomst om draagvlak te krijgen en om te komen tot gezamenlijke acties met de ondernemersverenigingen uit Charlois, Feijenoord en IJsselmonde.

(Voor meer informatie: Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam/Pact op Zuid, Eva van Beek,

tel. 010 - 205 28 62)

Wethouder Bolsius reikt Betonprijs 2007 uit

Wethouder Lucas Bolsius (Financiën, Sport en Buitenruimte) reikt woensdag 14 november om 20.30 uur de Betonprijs 2007 uit. De prijsuitreiking vindt plaats in de St. Laurenskerk, aan het Grotekerkplein 27. Aan deze 15e editie van de Betonprijs doen 107 projecten mee. Daaruit heeft de jury vijftien genomineerden geselecteerd in de categorieën Woningbouw, Utiliteitsbouw, Bruggen & Viaducten, Constructies in de Waterbouw en Uitvoering. De Betonprijs is een initiatief van de Betonvereniging en wordt uitgereikt aan projecten die op een bijzondere manier het materiaal beton gebruiken.

(Voor meer informatie: directeur Betonvereniging, Dick Stoelhorst, tel. 0182 - 539 233 of e-mail: dick@betonvereniging.nl)

Burgemeester Opstelten geeft gastles op basisschool tijdens Dag van Respect

Burgemeester Ivo Opstelten geeft op donderdag 15 september om 9.00 uur tijdens de Dag van Respect een gastles op de basisschool Oscar Romeroschool aan de Isaac Hubertstraat 151. De burgemeester zal een klas van 32 kinderen tussen de 11 en 12 jaar lesgeven. De gastles staat in het teken van 'respect voor elkaar hebben'. Tijdens de Dag van Respect leren leerlingen van groep 7 en 8 hoe belangrijk het is om elkaar en anderen te respecteren. Daarnaast praten zij met elkaar over de verschillende culturele achtergronden. Dit jaar zijn er landelijk 500 scholen betrokken bij dit project.

(Voor meer informatie: Oscar Romeroschool, Charlotte van der Zanden,

tel. 06 - 12 13 59 03 of Tess de Boer tel. 06 - 22 56 16 66)

Wethouder Schrijer ondertekent convenant met grote bedrijven op Zuid

Wethouder Dominic Schrijer (Werk, Sociale Zaken en Grotestedenbeleid) ondertekent op donderdag 15 november van 17.00 tot 20.00 uur een convenant met grote bedrijven op Rotterdam-Zuid. De volgende bedrijven hebben aangegeven een partnerschap met Pact op Zuid aan te willen gaan: ABN.AMRO, Unilever, Meneba, Rabobank, Ahoy, Stadion Feijenoord, Dura Vermeer, Quaker Oats, Kamer van Koophandel, Deloitte, Wegener, Jumbo, MCRZ en Perfect Security. De partijen spreken met elkaar af hoe zij gezamenlijk inhoudt kunnen geven en zelf een bijdrage kunnen leveren aan de economische groei op Rotterdam-Zuid. De ondertekening vindt plaats in Grand café Bonn & Mees aan de Doklaan 10-14.

(Voor meer informatie: Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam/Pact op Zuid, Marco van den Berg, tel. 010 - 205 2803 en Eva van Beek, tel. 010 - 205 2862)

Wethouder Kriens reikt certificaten SVOR uit

Vrijdag 16 november om 14.30 uur reikt wethouder Jantine Kriens (volksgezondheid, welzijn en maatschappelijke opvang) SVOR certificaten uit in het pand van de SVOR,

aan de 's Gravendijkwal 28. In het kader van het project Vanzelfsprekend zijn bij de SVOR vrouwen en mannen opgeleid tot gespreksleiders en voorlichters op het terrein van eergerelateerd geweld, gedwongen huwelijken en maagdelijkheid. Deze mensen hebben vanaf 2006 tot heden vele gesprekskringen en bijeenkomsten begeleid onder diverse vluchtelingengemeenschappen. Met dit certificaat worden zij nu in het zonnetje gezet.

(Voor meer informatie: H. Salvatore, Stichting Vluchtelingenorganisaties Rijnmond, tel. 010 - 201 9667)

Wethouder Bolsius reikt Groene duimen uit

Wethouder Lucas Bolsius (Financiën, Sport en Buitenruimte) reikt op vrijdag 16 november om 20.00 uur een Groene duim uit aan de 64 winnende deelnemers van de campagne 'Groene duimen 2007'. 19 van de 64 Groene duimen zijn Kinderduimen, plannen van kinderen. Groene duimen zijn de beloning voor bewonersinitiatieven om verwaarloosde (openbare) plekken in de stad op te knappen. Een onafhankelijke jury boog zich hiervoor over 88 inzendingen. De feestelijke uitreiking vindt plaats in de burgerzaal van het Stadhuis, aan de Coolsingel 40. De gemeente Rotterdam stelt ruim 2,5 miljoen euro beschikbaar voor de realisatie van de projecten. Gemeentewerken begeleidt de winaars bij de uitvoering van de plannen.

(Voor meer informatie: communicatieadviseur Groene duimencampagne, Rosana Arrias, tel. 06 - 2954 5634 of e-mail: rosana@arrias-loos.nl)

Wethouder Kaya neemt eerste exemplaar boek 'Zeven levens met lef' in ontvangst

Zaterdag 17 november om 17.15 uur krijgt wethouder Orhan Kaya het eerste exemplaar van het boek 'Zeven levens met lef' overhandigd in de Arminiuskerk, Museumpark 3. In het boek doen zeven Rotterdamse oudere homoseksuelen hun verhaal over hun coming-out in de jaren 50-80 van de vorige eeuw in Rotterdam.

(Voor meer informatie: Paul Emonts, Rotterdam Verkeert, tel. 010 - 414 9406 of

06 - 4844 6946)

En verder...

opent loco-burgemeester Jantine Kriens op woensdag 14 november om 16.00 uur de Dag van de Diabetici in de Euromast. 14 November is door de Verenigde Naties uitgeroepen tot Word Diabetes Day. Het thema dit jaar is Kinderen en Jeugd.

(Voor meer informatie: Dhr. Aanstoot, World Diabetes, tel. 010 - 280 7277)

onthult wethouder Orhan Kaya (participatie en cultuur) op zaterdag 17 november om 16.00 uur een werk van Harry Sengers ter nagedachtenis van Achilles de Kothinsky op het Noordereiland, Prins Frederikplein.

(Voor meer informatie: Caro van der Pluijm, Stichting centrum Beeldende Kunst, tel. 010 - 436 0288)



Gemeente Rotterdam