Ingezonden persbericht


Wereldrecord non-stop darten voor Stichting Kika (kinderkanker)

Ouwerkerk - Op maandag 12 november zal vanaf 20.00 uur in Ouwerkerk (Zeeland) het startsein worden geven voor de poging van een nieuw wereldrecord non-stop darten.

Het huidige record staat op 120 uur. Michael van Staalduinen uit Kamperland zal proberen 125 uur te volbrengen, waarmee hij kans ziet om in het Guinness Book of Records te worden vermeld.

Officiële startsein
Het officiële startsein zal onder andere gegeven worden door de BN'er Sonja Silva, actrice en presentatrice van onder andere het programma Lotte, De Erfenis voor RTL, de musical Copacabana van Joop van den Ende en TMF. Ook de bekende darter Vincent van der Voort, die zich op 29 oktober jongstleden plaatste voor de titel van de World Grand Prix in Dublin, UK Open Finale op 10 juni jongstleden en vele andere nominaties op zijn naam heeft staan, zal hierbij aanwezig zijn (zie ook www.vincentvandervoort.nl). Tot slot zal ook de wethouder van de gemeente Schouwen-Duiveland, Ad Verseput, de openingshandeling verrichten.

Goede doel Stichting Kika
De vermelding in het Guinness Book of Records is niet het enige doel van Michael van Staalduinen. Ook wil hij met deze actie minimaal ¤ 5.000,- binnenhalen ten bate van de Stichting Kika. Deze opbrengst komt geheel ten goede aan deze Stichting, waar Inge de Bruijn en Sonja Silva ambassadrices van zijn. Stichting Kika (Kinderen Kankervrij) werft fondsen, die ten goede komen aan de zeven kinderkankercentra in Nederland: Sophia in Rotterdam, Willem-Alexander in Leiden, VU medisch centrum en Emma in Amsterdam, Wilhelmina in Utrecht, Beatrix in Groningen en UMC St. Radboud in Nijmegen. Om precies te zijn: aan onderzoek waarmee deze centra versneld therapieën beschikbaar willen maken voor een betere behandeling en genezing van kinderkanker. Minder pijn en strijd. En meer genezing en kwaliteit. Dat is waarvoor KiKa voor staat. Want kinderen met kanker worden liever gisteren beter dan vandaag (zie ook http://www.kika.nl/).

Programma
Het programma loopt van maandagavond 12 november om 19:30 uur tot en met zondagochtend 18 november om 24:00 uur.

Maandag 12 november 2007
19:30 uur Aankomst darter Michael van Staalduinen met limousine en voorop gelopen de Ouwerkerk Harmonie "Nieuw Leven" op het dorpsplein van Ouwerkerk. 19:40 uur Met z'n allen naar Dartcafe Steilôôre aan de Zuidstraat 13 te Ouwerkerk 19:45 uur Welkomstwoord organisatie (DJ Polleke) en introductie van de speciale genodigden 19:48 uur Uitleg Stichting Kika door ambassadrices Sonja Silva 19:55 uur Openingswoord door de wethouder van de gemeente Schouwen-Duiveland, de heer Ad Verseput en verzoek tot de eerste gooi door Vincent van der Voort 19:58 uur Eerste worp van drie pijlen door Vincent van der Voort (in de roos?) 19:59 uur Startsein door de heer Versput voor Michael van Staalduinen 20:00 uur Michael van Staalduinen start zijn wereldrecord non-stop darten

Tijdens het weekprogramma zal Jean-Paul Kotoun, alias DJ Polleke van Feestservice Nederland, diverse muziekoptreden verzorgen. DJ Polleke heeft onlangs het wereldrecord non-stop muziekdraaien op zijn naam staan. Ook zullen er (onder voorbehoud) gedurende de week optredens van diverse locale artiesten zijn, zoals Zeeuwse Ricky, Marco Paulo, Martin Luchies, Reginald Peene, Anita, Albertina en Kevin.

Op de website: http://www.dartenvoorkika.nl/ staan de programmaonderdelen van de overige dagen vermeld.

Ook zijn er de hele week KIKA beren te koop voor ¤ 6,95.

24 Uur per dag zullen er webcams aangesloten zijn om iedereen op de hoogte te houden van de prestaties van darter Michael. Via de website: http://www.dartenvoorkika.nl/ kan men de beelden live bekijken.

Als er bedrijven zijn die nog graag willen sponsoren, zal dat door de organisatie bijzonder op prijs worden gesteld. Aanmelden voor een sponsorschap kan ook via dezelfde website: http://www.dartenvoorkika.nl/.

Iedereen die Michael van Staalduinen en stichting Kika willen ondersteunen is van harte welkom. Het café is 24 uur geopend met uitzondering van 03.00 tot 07.00 uur. Toegang is gratis.

Het strijdtoneel is het Duik-, Eet- en Dartcafe Steilôôre aan de Zuidstraat 13 te Ouwerkerk (Zeeland).

----------------------------------------