Gemeente Goes

Discussieavond Wmo-beleidsplan

Op maandag 12 november is er vanaf 19.30 uur in het Stadskantoor een themabijeenkomst over de Wmo. Het doel van deze avond is om op een losse manier te discussiëren over het Wmo-beleidsplan.

Voor deze bijeenkomst zijn de gemeenteraad en de Raad voor maatschappelijke ontwikkeling (Rmo) van de gemeente uitgenodigd. Iedere belangstellende bewoner uit de gemeente Goes kan deelnemen aan de discussie.

De opzet van de avond is als volgt:
Voorzitter Carel Bruring leidt de avond in en geeft uitleg over de opzet van de bijeenkomst. Aan verschillende tafels kunnen deelnemers onder leiding van een Rmo-lid een thema bespreken dat te maken heeft met een van de negen prestatievelden van de Wmo. Het thema kan gekozen worden uit een van de actiepunten die per prestatieveld vooraf op een flip-over zijn gezet. Aan elke tafel zit ook minstens één beleidsmedewerker van de gemeente.
Er zijn twee werksessies die elk ongeveer 50 minuten duren. Na elke sessie worden de conclusies uit de gesprekken genoteerd. Wethouder Adriaanse is aanwezig voor een reactie op deze conclusies. Aan het eind van de avond is er een plenaire slotsessie waarin de belangrijkste conclusies van de avond worden besproken. Rond 22.00 uur sluit voorzitter Carel Bruring de avond af met een eindconclusie en is er gelegenheid tot napraten.