Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Actieweek in Oleanderbuurt: 12-16 november

Op maandag 12 november geeft portefeuillehouder Robbert Baruch (Buitenruimte) van de deelgemeente Feijenoord het startsein voor een actieweek in de Oleanderbuurt. Dit gebeurt tussen 11.00 en 12.00 uur op de Oranjeschool aan de Putselaan 184. Op die dag plaatsen scholieren ook plantjes in de net aangelegde geveltuin in de Blazoenstraat en worden het schoolplein en de directe omgeving geveegd. De geveltuin is op verzoek van de Oranjeschool aangelegd en wordt door de school onderhouden. Gemeentewerken levert de plantjes. De actieweek duurt tot en met vrijdag 16 november

Wandeling
Er gebeurt nog veel meer. Zo maakt de Oleander Overleg Groep (OOG) woensdagochtend om 10.30 uur een wandeling door de Oleanderbuurt (verzamelen bij Kamelia, Putsebocht 89). Dezelfde dag houdt de politie op het Oleanderplein een graveeractie voor fietsen, van 14.30 tot 16.30 uur.

Grofvuilcontainers
In de actieweek plaatst Roteb grofvuilcontainers op verschillende locaties in de Oleanderbuurt. Deze containers zijn alleen bestemd voor afgedankt huisraad, hout en dergelijke. Witgoed, zoals koelkasten en wasmachines, maar ook autobanden mogen niet hierin worden gedumpt.

Aandacht
In de actieweek is er vooral aandacht voor vuil (= zwerfvuil, vuil naast containers, grof vuil, hondenpoep, folders), diefstal van fietsen en scooteroverlast. Aan de actieweek werken mee: Oranjeschool, OOG, Roteb, Stadstoezicht, politie, Gemeentewerken, woningcorporatie Vestia en de deelgemeente Feijenoord. Gemeentewerken is overigens tot en met 23 november extra actief in de Oleanderbuurt.

Informatie
Voor meer informatie kunt u bellen met de wijkregisseur Bloemhof van de deelgemeente Feijenoord, via telefoonnummer (010) 291 60 29.