Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Start Beverwaardse verkeersslang

Maandag 12 november start in de Beverwaard het verkeersspel de Rotterdamse Verkeersslang.

Om 09.00 uur komen de kinderen van de basisscholen in de Beverwaard naar het verzamelpunt bij de muziektent in het park bij de Oude Watering. Hier geeft portefeuillehouder Wouter Boonzaaijer van Verkeer en Milieu het officiële startsein.

Waarom een verkeersslang?
Een groot aantal basisschoolkinderen wordt met de auto naar school gebracht. Hierdoor ontstaan bij de scholen onveilige situaties, parkeerproblemen en milieuoverlast. Om ouders en kinderen zich hiervan bewust te laten worden is er jaarlijks een themaweek rond verkeer, verkeersveiligheid en milieubewust en gezond naar school komen. Kinderen doen aan deze themaweek mee in de vorm van een verkeersspel. Zij moeten in deze week zoveel mogelijk met de fiets, te voet of met het openbaar vervoer naar school komen en worden hiervoor beloond met een sticker. Alle stickers worden op een verkeersslang geplakt. Als de slang aan het eind van de week vol is krijgen de kinderen een prijs.

Wie doen er mee?
In de Beverwaard doen de R.K. Regenboog, de P.C. Regenboog en de Barkentijn mee aan de Verkeersslang. De scholen houden in de week voor de themaweek een voormeting om te kijken hoe de kinderen naar school komen. De week zelf levert natuurlijk via de verkeersslang resultaten op, maar ook via een nameting zal worden bekeken of de kinderen nog steeds op een goede manier naar school komen. Deze nameting wordt nog voor de kerstvakantie gehouden.

Het programma voor 12 november is als volgt:

* 08.45-09.00 uur de scholen sturen per klas 3 leerlingen onder begeleiding naar de verzamelplek bij de muziektent in het park aan de Oude Watering.

* 09:05-09:15 uur toespraak van Wouter Boonzaaijer en onthulling spandoek.

* 09.15-10.00 uur optocht door de wijk