Gemeente Wageningen

Verbouw aula begraafplaats van start

Vanaf 12 november 2007 wordt de aula van de Algemene Begraafplaats aan de Oude Diedenweg in Wageningen gemoderniseerd en uitgebreid. De verbouwing duurt ongeveer vijf maanden. In die periode kunnen begrafenissen en het bijzetten van urnen gewoon doorgaan. Daarbij wordt de aula niet gebruikt. De begrafenis-ondernemers zorgen voor passende faciliteiten gedurende de bouwwerkzaamheden. Er is bijvoorbeeld een verbrede toegang langs de aula gemaakt. Op het moment van een begrafenis worden de bouwwerkzaamheden stilgelegd.

De verbouw van de aula leidt tot aanzienlijke verbeteringen.

Er komt een aparte familieruimte, een aparte wachtruimte, nieuwe toiletten en een keukenvoorziening. De centrale aularuimte wordt een kwartslag gedraaid en kan na de verbouwing zeker 100 bezoekers ontvangen. Dat is niet alleen meer dan voorheen, ook wordt het interieur gemoderniseerd. Een rouwcentrum komt er niet.

Voor meer informatie over de begraafplaats en begrafenissen kunt u contact opnemen met de beheerder van de begraafplaats, tel. (0317)413875, of met een begrafenisondernemer.