Gemeente Groningen

Advies burgemeester: Sint Maarten op maandag
Twaalf november is de dag... Burgemeester Jacques Wallage adviseert kinderen op maandag 12 november Sint Maarten te lopen. Met dit advies probeert de Groningse burgemeester de verwarring rond Sint Maarten de kop in te drukken.

Sint Maarten valt dit jaar op een zondag, niet echt een geschikte dag voor het lopen met je lampionnetje. Maar wanneer dan wel? Zaterdag 10 november? Of toch maar een dag later op 12 november? In de stad houden sommige winkels en winkelcentra Sint Maarten op zaterdag, andere weer op maandag. Dat leidde tot vragen van gemeenteraadslid Geert Spieker van de Stadspartij tijdens het vragenuurtje op het stadhuis.

Leuk
Daarop kwam Wallage met z'n advies namens het college van burgemeester en wethouders: doe het op maandagavond. "Dat is voor de kinderen leuker, want dan zijn de winkels een uur langer open dan op zaterdag." En mocht het weer voorkomen dat Sint Maarten op een zondag valt, ook dan adviseert Wallage de maandag. Dus: Twáálf november is de dag, dat mijn lichtje, dat mijn lichtje, twáálf november is de dag, dat ons lichtje branden mag!
Gepubliceerd op: donderdag 8 november 2007