Gemeente Spijkenisse


Wie worden de sportman en sportvrouw van het jaar 2007?

08 november 2007

Van maandag 12 november t/m vrijdag 16 november kan er gestemd worden op de genomineerden.

Wie worden de opvolgers van Maurice Klevringa en Inge Dekker als sportman en sportvrouw van Spijkenisse? Die vraag zal op vrijdag 14 december 2007 beantwoord worden in het Carlton Oasis Hotel, als de Sportraad Spijkenisse de jaarlijkse sportverkiezingen organiseert.

Inmiddels zijn de teams en atleten voorgedragen. Uit deze voordrachten heeft de Sportraad Spijkenisse de genomineerden in de diverse categorieën aangewezen.
De gelukkigen hebben inmiddels hiervan schriftelijk bericht ontvangen. Ook de sporters die deze keer niet genomineerd konden worden, zijn hierover geïnformeerd. Buiten de boot vallen, is uiteraard niet leuk, maar er kunnen per categorie maximaal slechts drie teams of atleten een nominatie krijgen. De Sportraad hoopt van harte dat zij in het komende jaar met veel plezier en succes hun sport blijven beoefenen en dat ze bij de volgende verkiezingen bij mogelijk nieuwe aansprekende resultaten opnieuw worden voorgedragen.

Naast de genoemde twee categorieën wordt ook het sportteam van het jaar gekozen. Verder is er de verkiezing van het sporttalent van het jaar. Daarnaast is er de categorie van de aangepaste sporter(s) van het jaar. Hieronder wordt verstaan sporters met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking.

Behalve deze atleten en teams wordt er ook nog iemand in het zonnetje gezet die zich als vrijwilliger of bestuurder verdienstelijk heeft gemaakt voor de sport. Hij of zij wordt het lid van verdienste van het jaar. Deze vrijwilliger of bestuurder wordt in gezamenlijk overleg tussen de wethouder sportzaken van de gemeente Spijkenisse en de voorzitter van de Sportraad Spijkenisse aangewezen.

Bij de sporters en teams wordt gestemd door drie groepen:
1. De inwoners van Spijkenisse

2. De sportredacties van de regionale media
3. De sportaanbieders van Spijkenisse (Sportverenigingen en commerciële sportaanbieders)

Er kan elektronisch gestemd worden via de website van de Sportraad. Kies vervolgens de hoofdgroep: Sportverkiezingen en daarna: Stembiljet.
Iedere stemmer uit elk der stemgroepen brengt een stem per categorie uit.

Wanneer kan er gestemd worden?
Maandag 12 november te 00.00 uur tot en met vrijdag 16 november 2007 te 24.00 uur.

Hoe wordt de uitslag berekend?
De sporter of het team van de genomineerden in elk der stemcategorieën:

* met de meeste stemmen in elke stemgroep ontvangt drie punten
* met de op een na meeste stemmen in elke stemgroep ontvangt twee punten

* met de minste stemmen in elke stemgroep ontvangt een punt

De behaalde punten per stemgroep worden getotaliseerd. De kampioen kan maximaal 3 groepen x 3 punten = 9 punten scoren. In elke categorie is de genomineerde sporter of team met het meeste aantal totaal punten de kampioen.
Bij een gelijk aantal punten in een categorie genomineerden is het aantal behaalde punten in de stemcategorie inwoners doorslaggevend.

V oor de lijst met genomineerden zie de bijlage.