NCRV

Schepper & co

Spiritualiteit in de overgang

Maandag 12 november 2007

17.10 uur, Nederland 2

In Schepper & co van de NCRV is journaliste Lisette Thooft te gast. Zij praat over de overgang. De overgang is voor veel vrouwen niet iets om naar uit te kijken vanwege de opvliegers en andere lichamelijke kwaaltjes. Maar volgens Thooft breekt juist de gelukkigste tijd van je leven aan, een groot ontwikkelingsproces van de vrouw richting het goddelijke. Je hebt dan de kans om innerlijk rustiger te worden, een beter mens met meer verdieping, én gelukkiger.

Verder is in Schepper & Co de Vlaamse godsdienstwetenschapper Bart Lauvrijs te gast. Hij onderzocht de oorsprong van bijgeloof. Veel mensen hebben het geloof vaarwel gezegd en zijn hun heil gaan zoeken in het bijgeloof.

Ook Jan van Friesland is te gast. Hij was eindredacteur van het programma Buitenhof. Vier jaar geleden stopte hij daarmee om een documentaire te maken rond het boek Jezus was Ceasar van de Italiaanse taalwetenschapper Carotta.. Waarom wilde hij bewijzen dat de timmermanszoon Jezus Christus eigenlijk de veldheer Julius Ceasar was?

Het themakanaal Geloven biedt na de uitzending van Schepper & co op Nederland 2 een aanvullende aflevering van Langs Heilige Huisjes uit 1998 over geloof en bijgeloof in de scheepvaart.

Geloven is een digitaal televisiekanaal van de NCRV. Voor meer informatie, en het bekijken van de zender via het internet kunt u terecht op de website www.geloven.ncrv.nl