Gemeente Capelle a/d IJssel

Capelle werkt aan

Afsluiting Rivium 1^e straat

Op maandag 12 november wordt het kruispunt van de Rivium 1^e straat ter hoogte van de ParkShuttlebaan afgesloten voor het verkeer.

Wat gaat er gebeuren?

Vanaf maandag 12 november tot vrijdag 16 november wordt er aan de Rivium 1e straat gewerkt ter hoogte van de ParkShuttlebaan. Het asfalt wordt afgefreesd, de bestrating aan de randen wordt opgebroken en opnieuw aangebracht en daarna wordt er een nieuwe asfaltlaag aangebracht.

Omleiding

Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren, wordt de Rivium 1e straat ter hoogte van de ParkShuttlebaan afgesloten voor doorgaand verkeer. Het verkeer vanaf de Rivium Boulevard richting Rivium Quadrant wordt omgeleid via de Rivium Promenade en het Toepad. Ook het verkeer vanaf het Toepad richting Rivium Boulevard wordt omgeleid via de Rivium Promenade. Het fiets- en voetgangersverkeer kunnen, mogelijk met enige hinder, het kruispunt wel passeren.

Werkzaamheden nabij winkelcentrum de Wingerd

Nu de uitbreiding van de C-1000 supermarkt bijna gereed is, wordt ook de omgeving van het winkelcentrum aangepakt.

Wat gaat er gebeuren?

In de week van 5 november worden achter het winkelcentrum de parkeervakken opnieuw gestraat en wordt de bestaande bestrating op de uitbreiding van de supermarkt aangesloten. Daarna worden aan de voorzijde de parkeervakken aan beide zijden van de straat opnieuw aangelegd. Om toch enige parkeergelegenheid tijdens het werk te behouden, legt de gemeente eerst het achterste gedeelte aan en daarna het gedeelte voor de supermarkt.

Planning

In de week van 5 november wordt er aan de achterzijde van het winkelcentrum gewerkt. Dit duurt ongeveer een week. Daarna wordt er gedurende 4 weken aan de voorzijde gewerkt. De planning is om de werkzaamheden op 10 december gereed te hebben.

Asfalteren Abram van Rijckevorselweg ter hoogte van Oosterlengte

Vanaf maandagavond 12 november wordt er gedurende de avond en nacht gewerkt aan het gedeelte van de Abram van Rijckevorselweg ter hoogte van het kruispunt met de Oosterlengte. Deze werkzaamheden zijn gepland tot donderdagmorgen 15 november. Het betreft de rijstrook richting Nieuwerkerk aan den IJssel tussen de Couwenhoekseweg en de Oosterlengte inclusief het kruispunt.

Op het gedeelte voor en op het kruispunt met de Oosterlengte wordt het asfalt gefreesd en opnieuw aangebracht. Ook wordt de wegmarkering en de signalering voor de verkeersregelinstallatie opnieuw aangebracht.

De werkzaamheden zijn gepland in drie avonden en nachten vanaf 19.00 uur tot de volgende morgen 6.00 uur. Wanneer de weersomstandigheden echter erg ongunstig zijn moet er mogelijk gedurende een extra avond en nacht gewerkt worden.

Omleiding.

Wanneer de Abram van Rijckevorselweg richting Nieuwerkerk aan den IJssel tussen de Couwenhoekseweg en de Oosterlengte is afgesloten wordt het verkeer naar de wijk Oostgaarde omgeleid via Rivierweg, Fluiterlaan, Kerklaan, Duikerlaan, De Linie, Westerlengte, Noorderbreedte, Oosterlengte. Het verkeer richting Nieuwerkerk aan den IJssel wordt omgeleid via de Kanaalweg, Capelseweg en Hoofdweg richting Nieuwerkerk aan den IJssel. Ook het verkeer vanaf de Burgemeester van Beresteijnlaan richting Nieuwerkerk aan den IJssel wordt omgeleid via de Hoofdweg. Het verkeer vanaf de Burgemeester van Beresteijnlaan richting de wijk Oostgaarde kan rijden via de Abram van Rijckevorselweg en de Couwenhoekseweg. Het verkeer vanaf de Oosterlengte wordt omgeleid naar de Couwenhoekseweg. Het doorgaande verkeer vanuit Nieuwerkerk aan den IJssel zal nauwelijks hinder van de werkzaamheden hebben en kan daarom gewoon doorgaan.

Asfalteren Abram van Rijckevorselweg ter hoogte van Slotlaan

Vanaf dinsdagavond 13 november wordt er gedurende de avond en nacht gewerkt aan het gedeelte van de Abram van Rijckevorselweg ter hoogte van het kruispunt met de Slotlaan. Deze werkzaamheden zijn gepland tot donderdagmorgen 15 november. Het betreft de rijstrook richting Capelle aan den IJssel tussen het Capelseplein en de Slotlaan. Op het gedeelte voor het kruispunt met de Slotlaan wordt het asfalt gefreesd en opnieuw aangebracht. Ook wordt de wegmarkering en de signalering voor de verkeersregelinstallatie opnieuw aangebracht.

De werkzaamheden zijn gepland in twee avonden en nachten vanaf 19.00 uur tot de volgende morgen 6.00 uur. Wanneer de weersomstandigheden echter erg ongunstig zijn moet er mogelijk gedurende een extra avond en nacht gewerkt worden.

Omleiding.

Wanneer de Abram van Rijckevorselweg richting Capelle aan den IJssel tussen het Capelseplein en de Slotlaan is afgesloten wordt het verkeer omgeleid via de Prins Alexanderlaan, Kralingseweg, Schenkelsedreef naar de Abram van Rijckevorselweg. Het verkeer in de andere richting zal nauwelijks hinder van de werkzaamheden hebben en kan daarom gewoon doorgaan.