Ingezonden persbericht


Informatieavonden over beken in Gelderse Vallei

Waterschap Vallei & Eem organiseert in november vijf openbare informatieavonden over voorstellen voor aanpassing van verschillende beken en wateren. De verbetering van de waterkwaliteit en ecologische situatie staan centraal. Bewoners, grondbezitters, belanghebbenden en belangstellenden zijn van harte welkom de informatieavonden bij te wonen. Het waterschap wil met de betrokkenen van gedachten wisselen over de voorstellen.

Overzicht informatieavonden


* Stroomgebied Lunterse Beek Datum: maandag 12 november 2007. Locatie: Huize Scherpenzeel, Burgemeester Royaardslaan 1, Scherpenzeel.


* Stroomgebied Modder- en Moorsterbeek Datum: dinsdag 13 november 2007. Locatie: De Roskam, Hessenweg 212, Achterveld.


* Stroomgebied Heiligenbergerbeek, Oude Lunterse Beek, Heigraaf, Woudenbergse Grift Datum: maandag 19 november 2007. Locatie: Partycentrum Schimmel, Stationsweg Oost 243, Woudenberg.


* Stroomgebied Barneveldse Beek Datum: woensdag 21 november 2007. Locatie: Partycentrum Veluwehal, Nieuwe Markt 6, Barneveld.


* Stroomgebied Binnenveld en Zuid-Veluwse Beken (Renkummse en Heelsumse Beek) Datum: dinsdag 27 november 2007. Locatie: De Blaauwe Kamer, De Blaauwe Kamer 14, Wageningen.

Tijden

De zalen gaan open om 19.00 uur. Het programma duurt van 19.30 uur tot ongeveer 22.00 uur.

Programma

Het waterschap heeft zijn beheersgebied opgedeeld in stroomgebieden. Tijdens de informatieavonden geeft het waterschap toelichting op de voorstellen voor aanpassing van beken en andere wateren in het betreffende stroomgebied. Bezoekers kunnen kaarten inzien en vragen stellen aan medewerkers van het waterschap. Het waterschap betrekt de reacties en opmerkingen bij het opstellen van de definitieve plannen.

Aanleiding

Op grond van de Europese Kaderrichtlijn Water (KRW) geeft Waterschap Vallei & Eem voor de belangrijkste wateren in het gebied een advies aan het rijk en de provincies over de gewenste waterkwaliteit en ecologische toestand. Om te komen tot haalbare en betaalbare voorstellen werkt het waterschap samen met de provincies aan de opstelling van 'Inrichtingsvisies 2027' per stroomgebied.

Voor meerdere wateren wordt aanvullend een Inrichtingsbeeld 2015 opgesteld. Dit vormt voor alle uitvoerende partijen het uitgangspunt voor wat in 2015 gerealiseerd moet zijn. De eerste resultaten van deze Inrichtingsbeelden per stroomgebied zijn beschikbaar. Deze worden tijdens de informatieavonden besproken.

Meer informatie

Meer informatie over de informatieavonden en de plannen per stroomgebied, vindt u op www.wve.nl/krw.