SARA


gepubliceerd op donderdag 25 oktober 2007

SARA's deelname aan SC|07 in Reno

SC|07 is een internationale conferentie op het gebied van high performance computing, networking, storage en analyse die ieder najaar plaatsvindt in de Verenigde Staten. Dit jaar zal Reno (Nevada, VS) optreden als gastheer voor de ruim 8.000 deelnemers van de conferentie en de beurs. Aan SC|07 nemen vrijwel alle organisaties deel die actief zijn op het gebied van grootschalige ICT.

SC|07 wordt gehouden van 12 tot 16 november in het Reno Sparks Convention Center. Zie ook: sc07.supercomputing.org/

De Stichting Nationale Computerfaciliteiten (NCF) organiseert net als in voorgaande jaren een 'Holland Paviljoen' op de expositie bij de 'Research Exhibits'. In een grote stand zullen wetenschappers van diverse Nederlandse instituten hun activiteiten presenteren op het gebied van (super)rekenen, geavanceerde ICT- of visualisatiesystemen, netwerken en grid.

Tijdens SC|07 zal SARA verschillende demonstraties geven op een 5x3 OptIPuter Tiled Panel Display (TPD). SARA heeft onderzoek gedaan naar de mogelijkheden om de locatie van de grafische kaart te scheiden van de plek waar de display is opgesteld. Een grafische kaart of een display in het kader van OptIPuter maakt deel uit van een grootschalige infrastructuur. Dit betekent dat een OptIPuter-display in feite een cluster van beeldschermen is, met andere woorden een Tiled Panel Display. Een grafische kaart moet in dit verband gezien worden als een verzameling van krachtige high-performance werkstations met snelle 3D-hardware en dual processors.