CDA

10 november 2007 - Nieuws -
CDA congres steunt Donner

Een enerverend programma, muziek van Dekoor en veel discussie. Dat waren de hoofdpunten van het CDA-congres in Utrecht. Naast toespraken van partijvoorzitter Peter van Heeswijk, fractievoorzitter Pieter van Geel en minister-president Jan Peter Balkenende werd er uitgebreid gediscussieerd over actuele politieke themaâs.

Zo kreeg CDA-minister Piet Hein Donner het vertrouwen van het congres om verder te werken aan het bevorderen van de arbeidsparticipatie en de aanpassing van het ontslagrecht. Het congres had als thema: Jeugd en gezin. Speciale gast was de Vlaamse oud-minister Inge Vervotte van Jeugd en gezinzaken.

Peter van Heeswijk gaf in zijn speech nog eens aan dat âHet CDA is het levende bewijs dat politieke partijen toekomst hebben.â. Volgens hem zijn "partijen veel meer dan een vehikel voor personen en populisme. Want een politieke partij of beweging zonder leden is niet meer dan een lege huls. In het CDA maken we samen ons beleid, maken we samen de verkiezingsprogrammaâs en maken we samen de kandidatenlijsten. Lokaal, provinciaal en landelijk. Verdonk en Wilders in hun bewegingen maken alleen de dienst uit; Ik durf hier te zeggen: Het CDA is geen ik-beweging maar voor alles een wij-partij, een partij voor ons allen!â

Speech Peter van Heeswijk
Speech Jan Peter Balkenende

Aangenomen resoluties
resolutie nederland onder waterland.doc
resolutie nationaalopvoedingsdebat.doc
resolutie Birma.doc
resolutie Feminisering aids.doc
resolutie Vrouwen in Congo.doc
resolutie de vergeten woningmarkt.doc
resolutie duurzame samenleving.doc
resolutie HR CV ketels.doc (gewijzigde versie volgt)
resolutie nationaal energieplan.doc
resolutie infra.doc
resolutie veiligheid en jongeren.doc
resolutie Uruzgan.doc
resolutie decentralisatie.doc
resolutie Ambulancezorg.doc
resolutie Luchtkwaliteit.doc