Gemeente Den Haag

Spuimarkt op zaterdag 10 november open

Op zaterdag 10 november om 11.30 uur opent burgemeester Deetman het nieuwe winkelcomplex Spuimarkt in de Haagse binnenstad. Aansluitend treden er tot 16.00 uur diverse artiesten op, zoals Lange Frans en Baas B en vindt er een modeshow plaats, gepresenteerd door Quinty Trustfull. Fans van Robbie Williams kunnen hun hart ophalen bij de Engelse lookalike en alle kinderen kunnen op de foto met hun helden van het kindertelevisieprogramma Zandkasteel.

Na drie jaar volop bouwen is de Haagse binnenstad weer een nieuw en bijzonder gebouw rijker. Spuimarkt ligt tegenover het Stadhuis, tussen de Grote Marktstraat en Gedempte Gracht, middenin het Spuikwartier. Het imposante gebouw is ontworpen door de architect Peter Wilson, ook bekend van het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. Het gebruik van een baksteenpatroon van Spuimarkt doet denken aan ontwerpen van de Amsterdamse School, zoals de Bijenkorf een paar deuren verder. Aan de kant van de Grote Marktstraat leiden twee grote roltrappen het winkelpubliek naar boven.

21.000 m2 winkelruimte en entertainment
Spuimarkt biedt maar liefst 21.000 m2 winkelruimte en entertainment voor winkelende Hagenaars en bezoekers van de binnenstad. Het gebouw is multifunctioneel ingedeeld. Voor de dagelijkse boodschappen zijn er drie supermarkten in Spuimarkt gehuisvest: Plus Supermarkt, het biologische EkoPlaza en de Aziatische supermarkt Amazing Oriental. Er kan gewinkeld worden bij diverse kledingwinkels, bijvoorbeeld C&A, Zara, Jack&Jones, EDC (by Esprit) en Vero Moda. Maar ook enkele speciaalzaken, zoals Intersport, Lush, Australian Icecream, Schröder Stoffenwinkel, Will's Pancake House, Eazie en de Postbankwinkel hebben hun huisvesting in Spuimarkt gevonden. Op de bovenste verdieping is het sportcomplex van Fitness First gehuisvest. Deze vestiging van Fitness First is 2.700 m2 groot en heeft ook een groot binnenzwembad. In het voorjaar 2008 opent ook Pathé Theaters haar deuren voor bezoekers.

Perfect bereikbaar
Spuimarkt is perfect bereikbaar, zowel met de auto als met het openbaar vervoer. De winkels in de onderste verdieping geven direct toegang tot de parkeergarage en de trams in het Souterrain. Spuimarkt is na het Rabbijn Maarsenplein het tweede omvangrijke bouwproject in het Spuikwartier dat in gebruik is genomen. Na de opening verschuift de aandacht binnen het Spuikwartier naar het voormalige Marks & Spencer gebouw, de V&D en de Asta voor een herstructurering en renovatie.

Nauwe samenwerking
Spuimarkt wordt ontwikkeld door Ontwikkelingsmaatschappij Spuimarkt CV, in nauwe samenwerking met de gemeente Den Haag. Ontwikkelingsmaatschappij Spuimarkt CV is een samenwerking van ING Real Estate Development, Multi Vastgoed en BAM Vastgoed . De ontwikkeling van Spuimarkt past in de ambitie van de gemeente Den Haag om de binnenstad aantrekkelijker te maken voor winkelend publiek.

Meer informatie over Spuimarkt en het Spuikwartier vindt u op www.spuikwartier.nl