Circuit Park Zandvoort


---

Winterkampioenschap met Zandvoort 500 van start

Foto: Chris Schotanus, Essay Produkties.

Zaterdag 10 november gaat met de Zandvoort 500 voor de zevende maal de Dutch Winter Endurance Series van start op Circuit Park Zandvoort. De serie gaat over vijf wedstrijden en wordt deze winter verreden op de circuits van Zandvoort, Assen en Oschersleben (Duitsland).

Vorig seizoen wisten Rob de Laat en Marcel Broersma de titel te pakken. Met hun BMW 320i ETCC waren zij daarmee sterker dan de Porsches, Marcossen en Sakers.
Veel bekende coureurs namen vorig jaar deel aan de Dutch Winter Endurance Series, waaronder Michael en Sebastiaan Bleekemolen, Allard Kalff, maar ook WTCC coureur Tom Coronel. Het afgelopen winter seizoen hadden maar liefst 262 rijders zich voor een of meerdere races ingeschreven.

De races in de Dutch Winter Endurance Series staan bekend als slijtageslag voor zowel mens als machine. Hectische taferelen vinden plaats in de pits, waar de teams zo snel mogelijk hun pitstops proberen af te werken. Tijdens de races dient elk team minimaal drie pitstops met rijderswissel uit te voeren. Daarnaast zullen op sommige momenten de auto's moeten worden voorzien van nieuwe banden en extra brandstof.

De organisatie van de Dutch Winter Endurance Series is in handen van Circuit Park Zandvoort en de Stichting Dutch National Racing Team (DNRT). Inschrijving voor de winterserie staat open voor alle bekende toerwagens en auto's uit huidige en voormalige merkencups aangevuld met enkele exotische endurance bolides. Maximaal 59 auto's kunnen per evenement van start gaan.

De toegangsprijs voor de Zandvoort 500 bedraagt EUR 12 voor duinen, tribune en rennerskwartier (kinderen tot 12 jaar, onder begeleiding van een volwassene, gratis toegang). De overige races van de Dutch Winter Endurance Series zijn gratis te bezoeken. Voor alle wedstrijden op Zandvoort is parkeren achter hoofdtribune mogelijk voor EUR 7 per voertuig.

Doc Word Document
Grootte: 27.5K bytes

Jpg Hi-res foto
Grootte: 479.4K bytes


* Persberichten overzicht

IFRAME: http://ads.cpz.nl/abmw.aspx?z=4&isframe=true&autorotate=true

© Copyright 2007 Circuit Park Zandvoort. ® All rights reserved.