Gemeente IJsselstein


Wijksessie IJsselveld-Oost

Datum: maandag 29 oktober 2007
Op zaterdag 10 november - tijdens de Multiculturele markt - speciale aandacht voor de mening van allochtone bewoners van IJsselveld-Oost over verbeterplannen voor de wijk

Waarom een speciale wijksessie voor allochtone bewoners? In de afgelopen maanden konden bewoners tijdens verschillende bijeenkomsten hun wijkverbeterpunten aangeven. Op deze bijeenkomsten kwamen helaas weinig bewoners van niet-Nederlandse komaf. Interviews allochtone bewoners
Natuurlijk zijn ook hun meningen en wensen belangrijk. Daarom worden op 10 november van 11.00 tot 14.00 uur tijdens een zogenaamde `wijksessie' allochtone bewoners geïnterviewd. Nederlands, Berbers en Arabisch sprekende enquêteurs interviewen de bewoners over het (samen)leven en de veiligheid. De wijksessie vindt plaats tijdens de Multiculturele markt op het Monitorplein.
Wat doen we met de uitkomst van de interviews?
De resultaten gebruiken de gemeente IJsselstein en de IJsselsteinse Woningbouwvereniging bij het maken van het wijkvernieuwingsplan voor IJsselveld-Oost. Het vernieuwingsplan is rond de zomer van 2008 gereed.
Doelstelling vernieuwing IJsselveld-Oost
Met de wijkvernieuwing willen de partijen zorgen dat IJsselveld-Oost nu en in de toekomst een prettige woonwijk is; een wijk waar bewoners met verschillende achtergronden zich thuis voelen.
o prettig (samen)leven in de wijk
o veilig voelen in een veilige wijk
o meer kansen op werk en opleiding voor jong en oud
o aantrekkelijke openbare ruimte
o aantrekkelijke en passende woningen voor verschillende doelgroepen