Partij voor de Vrijheid (PVV)


zaterdag 10 november 2007
PVV: moslima's die hulp van mannelijke artsen weigeren strafrechtelijk vervolgen wegens discriminatie, aftreden KNMG-voorzitter gewenst. Vragen van de leden Wilders en Agema (beiden PVV) aan de ministers van VWS en Justitie.


1.)
Bent u bekend met het schokkende bericht (*) waaruit blijkt dat de voorzitter van het artsengenootschap KNMG van mening is dat moslima's in beginsel altijd zorg van een mannelijke arts mogen weigeren vanwege het enkele feit dat ze van het mannelijk geslacht ziijn, behalve als hun ongeboren kind in gevaar is?


2.)
Bent u bereid te bevorderen dat de voorzitter van het KNMG aftreedt en zijn functie onmiddellijk ter beschikking stelt? Zo neen, waarom niet?


3.)
Deelt u onze mening dat moslima's in Nederland nooit en te nimmer hulp van een mannelijke arts mogen weigeren vanwege het enkele feit dat ze van het mannelijk geslacht zijn omdat mannen en vrouwen in ons land en onze cultuur in tegenstelling tot in de achterlijke islamitische cultuur, volstrekt gelijkwaardig zijn?


4.)
Wilt u bevorderen dat moslima's die weigeren zich te laten behandelen door mannelijke artsen vanwege het enkele feit dat de artsen van het mannelijk geslacht zijn, door het Openbaar Ministerie strafrechtelijk worden vervolgd wegens discrimatie? Zo neen, waarom niet?

(*) www.fok.nl , Moslima moet alleen in nood hulp accepteren, 10 november 2007
www.nd.nl , Moslima moet hulp accepteren, 10 november 2007


____________________