Politie Drenthe

Zaterdag

Assen, 10-11-2007

Knapen voor winkeldiefstal aangehouden

ASSEN Twee 14-jarige knapen uit Assen werden vrijdagmiddag als verdachte van winkeldiefstal aangehouden. Bij een supermarkt aan de Groningerstraat namen ze shag en etenswaar voor een bedrag van 13,05 weg zonder af te rekenen. In eerste instantie verklaarden ze dat ze door iemand bedreigd waren met een mes en de diefstal moesten plegen. Na een kort verhoor bleek dat de knapen het verhaal verzonnen hadden. (07-192986)

ASSEN Een 33-jarige vrouw uit Assen werd eveneens vrijdagmiddag terzake winkeldiefstal aangehouden. De vrouw vergat een aantal goederen ter waarde van 57,33 af te rekenen. Dit kwam haar op een bon van 220 te staan. (07-193090)

Zinloos geweld
HOOGEVEEN Een 17-jarige Hoogevener is vrijdagmiddag aangehouden terzake mishandeling. Hij meldde zich vrijwillig op het politiebureau nadat hij enkele uren eerder zonder aanleiding een 30-jarige plaatsgenoot in de Schutstraat had geschopt en geslagen. De man werd ingesloten en inverzekering gesteld. Hij had drugs gebruikt. De politie stelt een onderzoek in. (07-192979)

Inbraak in apotheek

NIEUW AMSTERDAM In een apotheek aan de Vaart ZZ werd in de nacht van donderdag op vrijdag ingebroken. De voordeur werd vernield waarna de dader een kassa met een onbekend geldbedrag leeghaalde. De politie onderzoekt de zaak. (07-192879)

Politie bekeurt alcomobilisten

GIETEN Een 43-jarige autobestuurster uit Gieten werd in de nacht van vrijdag op zaterdag bekeurd. De vrouw reed onder invloed, 235 ug/l, over de Asserstraat. (07-193150)

MEPPEL Een 27-jarige inwoner van Meppel liep in de nacht van vrijdag op zaterdag tegen de lamp. Op het Slotplantsoen werd hij gecontroleerd door de politie en blies 300 ug/l. (07-19315)

MEPPEL In de nacht van vrijdag op zaterdag bekeurde de politie een 31-jarige autobestuurder uit Noordscheschut. De man reed over de Commissaris De Vos van Steenwijklaan en werd gecontroleerd. Hij blies 505 ug/l. en kreeg een dagvaarding mee. (07-193183)

MEPPEL Op de Schuttevaerstraat controleerde de politie in de vroege ochtenduren van de zaterdagochtend een 52-jarige autobestuurder uit Zwolle. De man blies 730 ug.l waarna zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij net een dagvaarding op zak huiswaarts kon keren. (07-193184)

NOOITGEDACHT In de nacht van vrijdag op zaterdag veroorzaakte een 33-jarige inwoner van Vught een aanrijding bij bungalowpark Het Hof van Saksen aan de Veldweg. De bezoeker van het park reed over een vluchtheuvel en botste tegen twee verkeerslichten. De man bleek onder invloed van alcohol, 1070 ug/l, te verkeren. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en er is proces-verbaal opgemaakt. (07-193164)

ASSEN In het Oosterpark werd in de nacht van vrijdag op zaterdag een 27-jarige autobestuurder uit Assen bekeurd. De man reed met hoge snelheid en zonder verlichting over de Rolderstraat, de Steendijk, de Sperwerstraat waarna hij in het Oosterpark aan de kant kon worden gezet. Hij blies 560 ug/l waarna zijn rijbewijs werd ingevorderd. (07-193180)

Inbraak in school

HOOGEVEEN In de nacht van vrijdag op zaterdag werd er ingebroken in een school aan de Draco. Een ruit werd ingegooid waarna een computer werd ontvreemd. Door getuigen werden twee verdachte personen in de omgeving gesignaleerd. Het signalement van een van deze personen: ongeveer 16 jaar oud, tussen de 1.75 en 1.80 lang, blanke huidskleur en hij droeg een witte baseballpet met de letter NY, witte jas , nike airmax schoenen en een spijkerbroek. De politie stelt een onderzoek in. (07-193145)

Politie bekeurt voor baldadigheid

ASSEN Drie mannen uit Assen, 18, 19 en 20 jaar oud, werden in de nacht van vrijdag op zaterdag bekeurd als verdachte van baldadigheid. Op het Stationsplein werden ze aangetroffen terwijl ze rommel op het spoor gooiden en tegen een fiets aantrapten. (07-193172)

Glazenwasser betaalt niet terug
HAVELTE Een bewoonster van de Lagelaan liet donderdag haar ramen wassen. De vrouw die hiervoor een bedrag van 16 euro af moest rekenen, betaalde met 50 euro. De glazenwasser gaf aan even bij zijn auto te moeten wisselen maar kwam hierna niet meer terug. (07-192937)

Man in eigen woning mishandeld
EMMEN Een 44-jarige inwoner van Emmen werd in de nacht van vrijdag op zaterdag in zijn woning aan de Barnar mishandeld. De man had kort daarvoor in een café in Barger Oosterveld ruzie gehad. Bij thuiskomst werd hij bezocht door de mannen waarmee hij ruzie had gehad, 5 personen, die hem mishandelden waarna ze vertrokken. De Kempenaar deed aangifte van mishandeling. De politie stelt een onderzoek in. (07-193133)

Politie houdt dolle man aan

RODEN In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie een 23-jarige Redenaar aangehouden. De man had kort daarvoor in zijn ouderlijke woning in de Legerde de boel kort en klein geslagen waarna zijn ouders om hulp van de politie vroegen. Bij aankomst van de politie werd de dolleman op straat aangetroffen waarbij hij de politie met een bierflesje bekogelde die echter de surveillanceauto raakte. De man nam hierna de benen. Op de Stinsweg kon de man met gebruikmaking van pepperspray aangehouden worden. Omdat er mogelijk sprake was van XTC-gebruik in combinatie met alcohol werd de man voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Groningen. Na onderzoek werd hij ingesloten in het politiebureau in Groningen. De hulpverlening zal zich over de man ontfermen. (07-193166)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Ron Reinds 0592 451280