Menzis


10 november 2007

Menzis presenteert vernieuwde verzekeringsvoorwaarden

Vandaag presenteert Menzis de vernieuwde verzekeringsvoorwaarden. De leesbaarheid is vergroot door de voorwaarden te ontdoen van allerlei juridische terminologie. Klanten van Menzis kunnen nu nog eenvoudiger lezen op welke vergoedingen ze recht hebben. De Nederlandse Patiënten en Consumenten Federatie (NPCF) is enthousiast over het initiatief en het resultaat.

Elk jaar worden de verzekeringsvoorwaarden door de overheid aangepast. Door de jaren heen heeft dit de leesbaarheid er niet makkelijker op gemaakt. Daarom heeft Menzis dit voorjaar besloten de verzekeringsvoorwaarden te vernieuwen en aan te passen aan de wensen van de klant.
"We hebben de verwijzingen tussen verschillende artikelen geschrapt, alle juridische termen zijn vertaald in gewoon Nederlands en de onderwerpen zijn zo gerangschikt dat zoeken op trefwoord kinderspel is," aldus Roger van Boxtel voorzitter raad van bestuur van Menzis.


1 Boekje

Alle belangrijke gegevens voor onze klanten staan nu in 1 boekje. Naast de verzekeringsvoorwaarden staan de contactgegevens en wordt uitleg gegeven bij het declaratieformulier en wat te doen bij veranderingen in de verzekeringsgegevens. Bovendien wordt met concrete praktijkvoorbeelden uitgelegd wat er wordt bedoeld. Van Boxtel: "Nu zie je in één oogopslag wat ermee wordt bedoeld. Geen juridische teksten meer."

Premie 90,25 per maand

De jaarpremie 2008 van de Menzis natura Basisverzekering Menzis ZorgVerzorgd is 1083 euro of 90,25 euro per maand. Dat is 60 euro lager dan in 2007. Hiervoor krijgen klanten de beste zorg op het juiste moment. Daarnaast biedt Menzis allerlei extra's in de aanvullende pakketten zoals een gratis fittest, korting op het leefstijlprogramma `Beter Leven' en met de Menzis Behandelwijzer hulp bij het kiezen van het ziekenhuis voor veelvoorkomende behandelingen.

Meer informatie

Ga naar onze website voor meer informatie over onze vernieuwde verzekeringsvoorwaarden, de premies 2008, onze aanvullende pakketten en een premieberekening.