Gemeente Utrecht

Embargo tot 10 november 2007 om 14.00 uur

DOMTOREN IN GOUD VOOR DE HEER H. ZIJTVELD

Op zaterdag 10 november 2007 om 11.30 uur reikt de heer R.G.F. Giesberts, wethouder voor Openbare Ruimte en Groen, een Domtoren in Goud uit aan de heer H. Zijtveld (79). De heer Zijtveld ontvangt de Domtoren in Goud wegens zijn bijzondere inzet voor de dierenweide Vleuten.

De dierenweide Vleuten wordt sinds 1995 gerund door vrijwilligers. De dierenweide is in de loop van de jaren een plek van rust geworden voor jong en oud en neemt in Vleuten een belangrijke plaats in. De heer Zijtveld is een van de vrijwilligers van het eerste uur. Hij was tot voor kort elke ochtend op de dierenweide te vinden, waar hij allerlei werkzaamheden verrichtte. Hij timmerde, verzorgde de voorraden en gaf uitleg over het voeren van de dieren aan andere vrijwilligers. Door zijn enthousiasme en onvermoeibare inzet was hij een voorbeeld voor de andere vrijwilligers.

De Domtoren in Goud, in 1998 door Burgemeester en Wethouders ingesteld, is een blijk van waardering voor vrijwilligers die zich geruime tijd voor de stad en het vrijwilligerswerk hebben ingezet.

Noot voor de media:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met M. López Toonen

Kabinet en Externe Betrekkingen

telefoon: 030 - 286 11 35

e-mail: kabinet@utrecht.nl