Ingezonden persbericht


Portret van Haile Gebrselassie in CNN's Revealed

In november brengt 'Revealed' een portret van een van de grootste lange afstandslopers aller tijden, de Ethiopiër Haile Gebrselassie. Het programma volgt de renner bij de voorbereidingen voor zijn volgende grote uitdaging: de 34e jaarlijkse marathon van Berlijn. In 2006 won Gebrselassie deze marathon in 2:05:56 uur, waardoor hij vijfde werd in het rijtje van snelste marathonlopers aller tijden. Zal het ultieme record dat hij nog ontbeert - het wereld marathon record - bereikbaar zijn in de Duitse hoofdstad? (Gebrselassie brak na de opname van de documentaire het wereld marathon record in Berlijn en zette een tijd neer van twee uur, vier minuten en 26 seconden. In 'Revealed' is deze sportieve overwinning te zien)

'Revealed' vergezelt hem in Addis Ababa, de hoofdstad van Ethiopië, zijn thuishaven en trainingsplek. Tijdens zijn voorbereidingen voor Berlijn volgt Gebrselassie een ingrijpend dagelijks oefenprogramma, waarbij hij tweemaal per dag buiten de stad hardloopt. Als kind rende hij iedere dag 10 km van zijn huis in Arsi naar school. Zelfs als volwassene loopt hij met zijn linkerarm in een hoek, ruimte latend voor waar vroeger zijn schoolboeken zaten.

Ondanks zijn wereldwijde roem en glorie is Gerbrselassie een toegewijde vader en echtgenoot die tussen zijn trainingen veel tijd met zijn vrouw en kinderen doorbrengt.

'Revealed' volgt Gebrselassie in het dorp waar hij opgroeide en dat hem inspireerde tot de marathon man die hij nu is, trots op zijn nationale identiteit. Velen waarderen de manier waarop de hardloper zijn land een stukje nationale trots geeft door zijn atletische prestaties. Steeds meer vormt hij het boegbeeld van zijn natie. Gebrselassie's doel op lange termijn is het verbeteren van de toekomst van Ethiopië', maar voor nu is zijn aandacht gericht op de prijs in de marathon van Berlijn.

Revealed duurt een half uur en wordt uitgezonden op:

Zaterdag 10 november om 19.30 uur

Zondag 11 november om 15.30 uur en 20.30 uur


---

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht