Ingezonden persbericht


FOW-cursusdag te Utrecht

Zaterdag 10 november vindt er weer een FOW-cursusdag plaats. We hopen weer velen te mogen begroeten in Vergadercentrum 'Vredenburg 19' te Utrecht (van 10.00-16.30 uur). I.v.m. de zaalindeling verzoeken wij u vriendelijk om uzelf aan te melden via info@filosofie-oostwest.nl. We vragen u als altijd ruim op tijd te komen, dan kunnen de lessen ook op tijd beginnen. De cursusprijs bedraagt 50 EUR per onderwerp naar keuze.

U kunt kiezen uit:

* module: Westerse filosofie - Antieke Westerse filosofie - De dageraad van de Westerse filosofie, Koen Verrycken
* module: Chinese filosofie - Het neo-confucianisme, Karel van der Leeuw
* module: Chinese filosofie - Het boeddhisme in China - op zoek naar het verlossend Inzicht, Jan De Meyer
* module: spiritualiteit in het dagelijkse leven - Filosofie en levenshouding, Otto Duintjer
* jaarthema 2007: Het religieuze na de religie - Fenomenologie en openbaring, Ruud Welten

Jaarbrochure 2008 verschenen

De nieuwe FOW jaarbrochure voor 2008 is uit. De meesten van u hebben een exemplaar per post ontvangen. De komende cursusdagen liggen stapels brochures gereed om her en der in het land op slimme plaatsen uit te delen of neer te leggen. Op het web kunt u ook tercht voor de brochure 2008.

Aan het einde van het jaar wordt het cursusdeelname- en adressenbestand opgeschoond en daarmee de deelnemerslijsten voor de cursusdagen voor 2008. We rekenen daarbij op uw hulp: wij vragen degenen die van plan zijn in 2008 aan het programma deel te nemen, zich opnieuw aan te melden. U kunt daarvoor een email sturen naar info@filosofie-oostwest.nl. Wij verzoeken de jaarcursisten het cursusgeld voor 2008 (EUR 350,= resp. EUR 270,=) over te maken op postbank 306 87 89 t.n.v. de penningmeester FOW in Leusden.

Activiteiten

* Op donderdag 15 november vindt in boekhandel Atheneum (Spui 14-16, Amsterdam) om 19.00 de presentatie plaats van het nieuwe boek van FOW-docent René Ransdorp, bekend van zijn Laozi-leesgroepen. De titel is "Zwervend met Zhuang Zi: wegwijs in de taoístische filosofie."
* In de reeks weekenden van de Basisopleiding Oosterse Filosofie is op 24-25 november het Midden-Oosten aan de beurt. U kunt zich voor dit weekend ook afzonderlijk inschrijven, ook als u niet aan de hele cyclus deelneemt.

Actuele FOW info van internet te downloaden:
Op het web kunt u terecht voor de brochure 2008 (1 MB) en de 4e NB 2007 (0,9 MB) met de zaterdagcursus november-december 2007.
* Allerlei andere bestanden zijn ook van het FOW-web te downloaden.
* Zie de agenda van de FOW voor actuele info over de zaterdagcursus en alle FOW-activiteiten

Graag tot ziens!
Hartelijke groet,
André van der Braak

Stichting Filosofie Oost-West

t: 020-6641725
e: info@filosofie-oostwest.nl w: www.filosofie-oostwest.nl