Gemeente Alkmaar

Alkmaar, 1 november 2007
Weekendafsluiting Helderseweg (Kruseman van Eltenweg - Stationsweg)

Aan de Helderseweg wordt de laatste hand gelegd aan werkzaamheden in het kader van het project Bus-on-line, de snelle busroute door Alkmaar. Vóór 15 november zijn alle werkzaamheden afgerond, zodat de Binnenstad tijdens de Sinterklaas- en Kerstperiode goed bereikbaar is.

In de afgelopen weekenden is het kruispunt Helderseweg/Geestersingel geasfalteerd en van nieuwe belijning en markering voorzien. Momenteel wordt nog gewerkt aan de nieuwe verkeersregelinstallatie en verlichting en worden voet- en fietspaden hersteld. Voor het afronden van deze werkzaamheden wordt incidenteel een rijstrook uit het verkeer genomen. Hierdoor is de overlast voor de weggebruiker minimaal.

Afsluiting Helderseweg, gedeelte Kruseman van Eltenweg - Stationsweg De Helderseweg tussen de Kruseman van Eltenweg en de Stationsweg wordt geasfalteerd en van nieuwe belijning en markering voorzien. Besloten is om deze werkzaamheden in één weekend uit te voeren. Hierdoor is de Helderseweg vanaf de Kruseman van Eltenweg t/m kruispunt Helderseweg/Stationsweg vanaf zaterdagmiddag 10 november 18.00 uur t/m dinsdagochtend 13 november 5.00 uur, afgesloten voor alle verkeer.

Via borden zijn omleidingroutes aangegeven.

Informatie
De gemeente Alkmaar doet er alles aan om de overlast van de werkzaamheden te beperken. Meer informatie over het Bus-on-line project is te vinden op www.alkmaar.nl.


---