Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Schaak-verzamelbijeenkomst Motiefgroep Schaken in Baarn

De landelijke vereniging Motiefgroep Schaken houdt op zaterdag 10 november a.s haar verzamelbijeenkomst/ contactdag in Buurthuis 't Poorthuis, Kerkstraat 28, in Baarn. Op deze gezellige bijeenkomst van 9.30 t/m 17.00 uur worden allerlei artikelen rondom het Schaken door leden te koop aangeboden. Twee keer per jaar organiseert de Motiefgroep Schaken ergens in Nederland een activiteit. Gratis toegang voor geïnteresseerden.

De (190) leden verzamelen alles wat je maar kan bedenken: van sigarenbandjes tot postzegels en stempels t/m spellen maar ze hebben één ding gemeen dat is het thema Schaken.
Overal in de wereld wordt deze sport gespeeld en beelden ze het schaakspel af op voorwerpen, die door ons verzameld worden. Afgelopen zomer bijvoorbeeld hebben enkele leden een inventarisatie gemaakt van strips met Schaken die in Nederland en daarbuiten zijn verschenen. Hierop hebben zij een speciale Schaakkoerier (verenigingsblad) samengesteld die op deze dag nog verkrijgbaar is en waar extra aandacht aanbesteed zal worden met verschillende voorbeelden.

Als extra activiteit zal om 11.00 uur speciale lezing gehouden worden over boeken met als onderwerp schaken door lid Bab Wilders uit Amersfoort. Ook bronzen schaakkunstwerken van Truus Wilders zullen te bewonderen zijn.
Tussen ca. 14.00 tot 16.00 uur komen ca 210 bijzondere schaak verzamelitems onder de hamer in een veiling. De volledige veilinglijst en overige informatie is te vinden op onze internetsite www.euwe.nl Geïnteresseerden zijn van harte welkom op deze dag. Verdere info: J.O. Leijten tel. 06-43234179

---