Ingezonden persbericht


------------------------------Persbericht----------------------------

Material World

Innovatie door samenwerking
Hoe ontwerpers en bedrijven met elkaar innoveren

zaterdag 10 november 2007
11.00 - 17.00 uur

Material World koppelt vormgeving en technische expertise aan elkaar. Op zaterdag 10 november staat de derde editie van Material World in het teken van productinnovatie. Drie ontwerpers zijn uitgedaagd tot het ontwikkelen van een nieuw product in samenwerking met een productiebedrijf, waarbij het materiaal en de productietechnieken van het bedrijf het uitgangspunt zijn. Daarnaast is er een programma waarbij diverse sprekers ingaan op het belang en de meerwaarde van de synergie tussen vormgever en bedrijf.

Speciaal voor Material World 2007 ontwikkelden drie ontwerpers in samenwerking met een drietal productiebedrijven een product voor de buitenruimte, in het thema 'De tuin als verlengde van de woonkamer'. Deze producten worden voorzien van context door presentaties en case studies van onder meer Richard Hutten, Ronald Koster, Aad Krol, Ben Oostrum en Govert Visser over het belang en de meerwaarde van de synergie tussen vormgever en bedrijf. Hierbij komt ook de invloed van deze synergie op de culturele en economische ontwikkeling van de stad aan bod. Moderator van deze dag is Carolien van den Akker.

Lara de Greef presenteert in samenwerking met Boers & Co Plaatwerkindustrie B.V. een nieuw product van staal. Natuursteen van Timmerman Natuursteen B.V.is voor Mariëlle Wichards het uitgangspunt. Bij Berckenrode Groep Schiedam Houtbewerking is Marly Weemen aan de slag geweest voor een product van hout. De drie ontwerpers brengen naast hun nieuwe producten in beeld hoe zij zijn omgegaan met staal, hout en natuursteen, en hoe de samenwerking is verlopen met de bedrijven. Daarnaast kunnen experts op het gebied van vormgeving, bedrijven en ander geïnteresseerden in interviews, een 'lunchdating' en een meet & greet contact leggen en geïnformeerd worden over alle onderwerpen die deze dag de revue passeren.

In de aula van het Stedelijk Museum worden producten van 2007 en voorgaande edities tentoongesteld. Adri Huisman maakt een inspirerende tuininstallatie op het plein van het Stedelijk Museum Schiedam.

Locatie:
Stedelijk Museum Schiedam
Hoogstraat 110-112, Schiedam

Voor meer informatie, beeldmateriaal en andere details over de programmering kunt u contact opnemen met Julia Snikkers, telefoon 06 21548441.

Material World wordt georganiseerd door Ben Oostrum (BOO| Ben Oostrum Ontwerpt), Julia Snikkers (OOKC) en Marinda Verhoeven (300procent) in samenwerking met Stichting Kunstalliantie en wordt mede mogelijk gemaakt gemeente Schiedam en Fonds Schiedam Vlaardingen.


---- --