Gemeente Spijkenisse


Activiteiten tijdens de Dag van de Mantelzorg in Spijkenisse

30 oktober 2007

Op meerdere plaatsen in het land wordt er ook dit jaar weer aandacht besteed aan de Dag van de Mantelzorg die op 10 november plaatsvindt. Ieder jaar staat de Dag van de Mantelzorg in het teken van een bepaald thema. Dit jaar staat het thema 'Mantelzorg en Werk' centraal.

Mantelzorgers zijn mensen die langdurig zorgen voor familieleden, buren of kennissen met een beperking of een chronische ziekte. Steeds meer mensen combineren zorgtaken met een werkend bestaan. Op 10 november worden de (werkende) mantelzorgers extra in het zonnetje gezet.

In het kader van de dag van de mantelzorg worden er in de gemeente Spijkenisse twee activiteiten georganiseerd:

* vrijdag 2 november: Toneelvoorstelling en High Tea
* zaterdag 10 november: Lunch op de Dag van de mantelzorg

Lunch op de Dag van de mantelzorg (zaterdag 10 november) De afdeling Mantelzorg- en vrijwilligersondersteuning van MEE Zuid-Holland Zuid organiseert in samenwerking met de gemeente Spijkenisse op zaterdag 10 november een uitgebreide lunch. Mantelzorgers kunnen, onder het genot van een heerlijke lunch, ervaringen delen en lotgenoten leren kennen.
Wethouder Hamerslag van de gemeente Spijkenisse opent de lunch met een korte toespraak.

De lunch wordt gehouden in het Dienstencentrum van de Zuidwester aan de P.J. Bliekstraat 1/3 te Spijkenisse. Van 12.00 tot 14.00 uur zijn alle (werkende) mantelzorgers van harte welkom. Als u als mantelzorger wilt meegenieten van deze verwenmiddag, dan dient u zich uiterlijk vóór 3 november 2007 aan te melden.

Meer informatie en/of aanmelden?
MEE Zuid-Holland Zuid , afdeling Mantelzorg- en vrijwilligersondersteuning
tel: 0900 202 06 72 (lokaal tarief)
e-mail: peter.vanderburg@meezhz.nl

Theatervoorstelling en High Tea (vrijdag 2 november) Steunpunt Mantelzorg Spijkenisse organiseert samen met de Stichting Welzijn Ouderen (SWO) op vrijdag 2 november van 13.00 - 16.00 uur een theatervoorstelling en een High Tea.
Deze middag wordt gehouden in de ontmoetingsruimte 'Mei' aan de Winston Churchilllaan 31 te Spijkenisse. Aanmelden voor deze dag kan tot 30 oktober 2007.

Meer weten en/of aanmelden?
Steunpunt Mantelzorg Spijkenisse
tel: (0181) 695 262
of
SWO
tel: (0181) 695 255.