Ingezonden persbericht
PERSBERICHT
DORDRECHT, 10 november 2007
Gebruik alcohol en drugs onder christelijke tieners zorgwekkend
Dordrecht - Ondanks anti-alcoholcampagnes en de toenemende aandacht voor de problemen van tieners, is het gebruik van alcohol en drugs onder christelijke tieners zorgwekkend. Dat zei Rob Hondsmerk, directeur kinder- en jeugdzorg van De Hoop, tijdens de Open Dag van de stichting. De Hoop is het centrum voor evangelische verslavingszorg en hulpverlening in Dordrecht. De stichting organiseerde in het kader van de Week van Verslaving een Open Dag op zaterdag 10 november. Thema van de week is 'Dat doet mijn kind niet, toch?' Tijdens de Open Dag werd het nieuwe Media- en Congrescentrum van De Hoop geopend.
Rob Hondsmerk: "'Dat doet mijn kind niet, toch?' is een veel gehoorde uitspraak onder ouders en opvoeders. Cijfers tonen echter aan dat het gebruik van alcohol en drugs onder tieners zeer hoog is. Er is daarin geen verschil tussen christelijke en niet-christelijke tieners. Ouders en opvoeders spelen een belangrijke rol in het voorkómen van gebruik en verslaving. Door in gesprek te gaan met hun kinderen en ze werkelijk te leren kennen, kunnen ouders tieners leren gezonde keuzes te maken. Ouders kunnen hen leren zichzelf te zijn en hun leven inhoud te geven. Dit vergroot de weerbaarheid van tieners en jongeren. Ouders en opvoeders hebben in dit alles een voorbeeldfunctie."
Tijdens de Open Dag werd het nieuwe Media- en Congrescentrum van De Hoop (MCC) officieel geopend. Het MCC is mogelijk gemaakt door giften van donateurs. In het MCC vinden alle communicatie- en preventieactiviteiten van De Hoop en Vrienden van De Hoop plaats. Het gebouw biedt tevens ruimte aan De Hoop Radio, trainingen, congressen en concerten. Bezoekers van de Open Dag konden workshops volgen. De Open Dag werd afgesloten door een concert van voormalig Idols-finaliste Angelique.
De Week van Verslaving heeft tot doel ouders en opvoeders wakker te schudden, ze te informeren over verslavende middelen en ze toe te rusten om jongeren te leren goede keuzes te maken op dit gebied. Tegelijk is de themaweek ook gericht op bewustwording onder de jongeren zelf. Verschillende christelijke organisaties uit het hele land nemen deel aan de Week van Verslaving.
Voor meer informatie, zie de website www.weekvanverslaving.nl