Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom, zaterdag 10 november

BERGEN OP ZOOM, 10 november 2007

Politie zoekt man na brand in woning

STEENBERGEN: De politie is op zoek naar een man die mogelijk betrokken is bij een brandstichting aan de Grote Kerkstraat. De man was huurder van een kamer boven het pand. Toen de politie en de brandweer ter plaatse kwam bleek de man niet meer in de kamer aanwezig maar te zijn weggevlucht. Het is niet bekend of deze man gewond is geraakt. De politie gaat uit van brandstichting. De brandweer heeft de brand geblust waardoor de brand beperkt bleef tot deze kamer.

Vier aanhoudingen na aantreffen drugs

ROOSENDAAL: De politie heeft bij een verkeerscontrole op de Boulevard vrijdagavond een viertal personen aangehouden. Één persoon, een 35-jarige inwoner van België had 31 gram weed en 4 gram hasj bij zich die hij in Roosendaal had gekocht. Deze man kreeg een boete van 230 Euro en mocht na betaling weer naar huis zonder zijn waar.

Drie Polen zijn aangehouden omdat zij 67 gram hennep bij zich hadden. Tegen hen zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Man aangehouden na mishandeling

BERGEN OP ZOOM: Een 34-jarige inwoner van Halsteren heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag zich dusdanig misdragen dat hij door de politie is aangehouden. De man had ruzie gehad met zijn vrouw en was verhaal gaan halen bij haar winkel in het centrum van Bergen op zoom. De twee bewoners boven het pand hadden een hoop kabaal gehoord en waren gaan kijken wat er aan de hand was. Zonder reden sloeg de 34-jarige man één van deze bewoners in het gezicht. De politie heeft hierop de verdachte aangehouden. Het slachtoffer wilde geen aangifte doen. De man is na verhoor heengezonden.

Gewapende overval op winkel

BERGEN OP ZOOM: Vrijdagmiddag rond 16.15 uur is een man de winkel aan de Pastoor Jutenlaan binnengedrongen op zoek naar geld. De man bedreigde de winkelbediende met een mes en vroeg om geld. Het slachtoffer heeft hierop geld gegeven waarna de man, gekleed in een kort donkerblauw jack en lichte gympen, is weggelopen. De man had blond haar en een slank postuur. De politie is op zoek naar getuigen van dit incident. Zij kunnen zich melden op 0900-8844.

Vrouw gewond bij aanrijding

ROOSENDAAL: Een 65-jarige inwoonster van Oudenbosch is zaterdagochtend gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising
Spectrum/Rucphensebaan. Een 57-jarige bestuurder van een personenauto uit Rucphen reed op de Rucphensebaan en verleende bij de kruising geen voorrang aan de personenauto met de kruisende weg, het Spectrum. Een aanrijding was het gevolg. De vrouw is met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Politie controleert snelheid 4267 automobilisten

OUD GASTEL: Het verkeershandhavingsteam van de regio Midden en West-Brabant heeft vrijdag een snelheidscontrole gehouden op de Provinciale weg Noord. Bij de controle is gebruik gemaakt van de statieve radarapparatuur. In totaal zijn 4267 automobilisten gecontroleerd. Van hen reden er 87 harder dan de toegestane maximum snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 118 km/u.

Auteur: Nicolette Bovenhorst