Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout, zaterdag 10 november

OOSTERHOUT NB, 10 november 2007

Man aangehouden na huiselijk geweld

SPRANG-CAPELLE: Een 24-jarige inwoner van Sprang-Capelle is aangehouden voor huiselijk geweld. Hij had even daarvoor zijn vriendin geslagen. Aangezien dit ook niet de eerste keer was en gezien de ernst van het feit is de man direct aangehouden. Hij is inmiddels inverzekering gesteld. De vrouw heeft geen aangifte gedaan bij de politie. Die gaat ambtshalve een proces-verbaal opmaken.

Aanhouding van tweetal voor na slingerend rijgedrag

WAALWIJK: Surveillerende politieagenten werden in de nacht van vrijdag op zaterdag geconfronteerd met het slingerende rijgedrag van een bestuurder van een personenauto. Dit gebeurde op de Rijksweg A59 bij Waalwijk. Bij controle bleek de bestuurder niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. In de auto trof de politie een boksbeugel aan wat tot de verboden wapens van de Wet Wapens en Munitie wordt gerekend. Eveneens trof de politie een doosje aan met daarin harddrugs. Alle goederen zijn inbeslaggenomen. De bestuurder en een bijrijder, een 20-jarige en een 19-jarige inwoner van Genderen, zijn aangehouden. Van de bestuurder is een bloedproef afgenomen gezien zijn slingerende rijgedrag en het bezit van harddrugs in zijn auto.

Inbreker overlopen en later aangehouden door politie

WERKENDAM: Bewoners van een woning aan de van Heldenstraat stonden vreemd te kijken toen zij in de nacht van vrijdag op zaterdag een vreemde man aan hun bed hadden staan. De man had in de woning ingebroken en wat kasten doorzocht. Nadat de bewoners kort met de man hadden gesproken ging hij lopende weer weg, waarna de bewoners de politie waarschuwde. Die heeft de man, een 36-jarige inwoner van Woudrichem, aangehouden een meegenomen naar het bureau. De man is psychisch in de war. Tegen hem zal proces-verbaal opgemaakt worden. In de loop van zaterdag is de man heengezonden.

Auteur: Nicolette Bovenhorst