Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg, zaterdag 10 november

TILBURG, 10 november 2007

Twee verdachten aangehouden voor vernieling fietsen station Oisterwijk OISTERWIJK: De politie kreeg in de nacht van vrijdag op zaterdag een melding van vernieling van fietsen op het station. Het bleek te gaan om twee jongens, een 17-jarige inwoner van Oisterwijk en een 20-jarige inwoner van Noordhoek, die fietsen hadden vernield op het Stationsplein. Het tweetal is aangehouden en ingesloten. Het is bij de politie niet precies duidelijk om hoeveel fietsen het hier gaat. De politie verzoekt om gedupeerden contact op te nemen met de politie voor het doen van aangifte. Tegen het tweetal zal proces-verbaal opgemaakt worden. Na verhoor zijn zij in de loop van de zaterdag heengezonden.

Vrouw aangehouden na bijten portier
TILBURG: Een vrouw die in de nacht van vrijdag op zaterdag een portier in zijn arm beet is door de politie aangehouden. De portier had bij zijn horecagelegenheid aan de Heuvel de vriend van de vrouw buitengezet. De vrouw was het daar niet mee eens en die beet de portier vervolgens in zijn arm. De politie heeft hierop de vrouw, een 18-jarige inwoonster van Tilburg, aangehouden en ingesloten. Van de portier is een aangifte opgenomen. Tegen de vrouw zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Man aangehouden na niet voldoen aan bevel
TILBURG: Een klein opstootje had vrijdagnacht plaats in een horecagelegenheid aan de Heuvel. Een 22-jarige Fransman voldeed niet aan het bevel, en hij verstond het wel, en is om die reden aangehouden. Een transactie zal hem worden aangeboden.

Vernieler op heterdaad aangehouden
TILBURG: Een 19-jarige inwoner van Den Bosch is aangehouden omdat de man een ruit insloeg van een winkel aan de Veemarktstraat. Dit voor het oog van twee surveillerende politiemensen. De man raakte gewond aan zijn hand en is na verhoor in de loop van zaterdagmiddag heengezonden. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Illegale taxichauffeur aangehouden na aanbieden diensten TILBURG: Een 32-jarige inwoner van Tilburg is zaterdagochtend aangehouden voor het aanbieden van zijn diensten als snorder. De politie had gezien dat de man een fiets in zijn kofferbak probeerde de duwen op de Spoorlaan. Dit lukte niet goed waarna de politie hem hierover aansprak. De omstanders gaven aan dat de man had aangeboden een aantal mensen naar huis te brengen voor een bepaald geldbedrag. Aangezien deze man niet in een taxi reed en het bekend is dat er in Tilburg een aantal mensen hun diensten aanbieden als snorder is de man aangehouden voor de Wet Personenvervoer. De man is ingesloten.

Veelpleger aangehouden voor inbraak in woning
TILBURG: In een woning aan de Ohmstraat is in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken door een 22-jarige man. De man had een raam geforceerd waarna hij een slaapplaats had gezocht. De man is door de politie meegenomen naar het bureau waar hij inverzekering is gesteld. De bewoonster van de woning heeft aangifte gedaan van inbraak.

Auto buit bij woninginbraak
OISTERWIJK: Bij een woninginbraak in de Wildemanstraat is in de nacht van zaterdag op zondag oa een auto buitgemaakt. De auto, een Audi A6 Avant is voorzien van het kenteken 68-TG-GN. De daders konden de woning binnenkomen door een klepraampje op de begane grond te verbreken. Buiten de auto is ook een laptop en een aantal persoonlijke bescheiden meegenomen. De auto is door de politie internationaal gesignaleerd. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.

Auteur: Nicolette Bovenhorst