Politie Twente

Persberichten Politie Twente zaterdag 10 november 2007.

Aanrijding letsel

Enschede

Op vrijdag 9 november is bij een aanrijding op de kruising Bijvank met de Sibculobrink, een 31-jarige Enschedese bestuurster gewond geraakt.

Omstreeks 14.15 uur kreeg de politie een melding van een aanrijding tussen twee personenauto's op bovengenoemde kruising. Ter plaatse bleek dat een 39-jarige bestuurder uit Smilde geen voorrang had verleend aan de van rechtskomende 31-jarige Enschedese die over het Bijvank reed. De brandweer heeft de 31-jarige uit haar auto bevrijdt waarna ze per ambulance naar het ziekenhuis is overgebracht. De 39-jarige bleef ongedeerd. Beide voertuigen moesten worden afgesleept. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (07-145690)

Bestuurder ziet trekker met oplegger over het hoofd

Enschede

Een 82-jarige bestuurder uit Enschede is bij een aanrijding op de kruising Broekheurne Ring met de Koppelboerhoek, licht gewond geraakt omdat hij geen voorrang verleende aan een trekker met oplegger.

De politie kreeg omstreeks 14.40 uur een melding van een aanrijding tussen een personenauto en een trekker met oplegger op de kruising Broekheurne Ring/Koppelboerhoek. Ter plaatse bleek dat de 82-jarige bestuurder van de personenauto, komende uit de Koppelboerhoek de Broekheurne Ring is opgedraaid en hierbij de trekker met oplegger over het hoofd heeft gezien. De 28-jarige chauffeur uit Lichtenvoorde kon een aanrijding niet meer voorkomen. De 82-jarige is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis, deze mocht hij na behandeling weer verlaten. Beide voertuigen moesten worden afgesleept, mede door de bergingswerkzaamheden is de weg geruime tijd afgesloten geweest. (07-145724)

Stagiair steelt van werkgever

Enschede

Op vrijdag 9 november heeft de politie een 18-jarige Enschedeër aangehouden op verdenking van diefstal uit een winkel aan het HJ van Heekplein waar hij stage liep.

Omstreeks 14.45 uur belde de bedrijfsleider van een elektronica winkel aan de HJ van Heekplein dat hij na onderzoek had geconstateerd dat een 18-jarige stagiair goederen uit de winkel ontvreemde. De gealarmeerde politie heeft de 18-jarige aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier is hij in afwachting van de uitkomst van het ingestelde onderzoek inverzekering gesteld. (07-145643)

Eerste dag "Koale Kermis" succes

Ootmarsum

Vrijdag 9 november, de eerste dag, van de Koale Kermis in Ootmarsum is op wat kleine incidenten na, rustig verlopen.

De politie Twente heeft omstreeks 23.25 uur aan de Grotestraat, een 31-jarige man uit Gildehaus (D) aangehouden omdat hij zonder reden een 19-jarige man uit Vasse heeft geslagen. Hij is overgebracht naar het politiebureau in Hengelo, waar hij zijn roes mag uitslapen. Proces-verbaal zal tegen hem worden opgemaakt. (07-145865)

Drie boetes zijn uitgeschreven aan taxichauffeurs die hun papieren niet in orde hadden.

Vier boetes uitgeschreven voor wildplassen. Een 38-jarige wildplasser uit Ootmarsum weigerde medewerking, hij is op de Oostwal om 00.50 uur aangehouden en overgebracht naar het bureau. Deze mocht hij na onderzoek om 01.55 uur weer verlaten met twee boetes, één voor wildplassen en één voor het niet afgeven van zijn id-bewijs. (07-145898)

Verder werden bestuurders van 20.00 uur tot 01.00 uur op het gebruik van alcohol gecontroleerd aan de Kuipersdijk en de Rossumerstraat (Agelo), in totaal werden 424 bestuurders gecontroleerd. Eén bestuurder kreeg een rijverbod, de overige bestuurders waren allemaal keurig de bob.( 07-145893)

Alle horecagelegenheden hielden zich aan de afgesproken sluitingstijd. (07-145794)

Politie houdt verdachte aan op fiets getuige

Almelo

De politie heeft van vrijdag op zaterdagnacht 10 november omstreeks 00.50 uur een verdachte kunnen aanhouden omdat een alerte getuige haar fiets aan een agent uitleende.

Omstreeks 00.45 ziet de politie op de Egbert Gorterstraat een fietser zonder licht, als ze hem aanspreken en naar zijn naam vragen, weigert de man alle medewerking. Hierop wordt hij aangehouden, als de politieagenten hem over willen brengen naar het bureau weet de man te vluchten. Hij rent richting station en weet via de onderdoorgang de Parallelweg te bereiken. Een 46-jarige Almelose ziet dit tafereel en biedt een agent haar fiets aan. De fietsende agent weet de man in de Appelstraat aan te houden, waarna hij alsnog voor onderzoek overgebracht wordt naar het politiebureau. Als uit een ingesteld onderzoek blijkt dat het gaat om een 46-jarige Almeloër, wordt ook de vluchtreden duidelijk, de 46-jarige heeft nog een boete van 5 dagen hechtenis openstaan. De 46-jarige is in verzekering gesteld. (07-145892)

Passagier door het lint tijdens controle bestuurder

Almelo

Bij controle op het alcoholgebruik van een 22-jarige bestuurder uit Almelo, gaat zijn 25-jarige Almelose passagier door het lint, waarop beiden worden aangehouden.

Als de politie zaterdagochtend 10 november om 04.00 uur op de Ootmarsumsestraat, een bestuurder van een personenauto controleert of hij alcohol heeft gedronken en blijkt dat hij voor een blaasproef naar het bureau moet, is dit aanleiding voor de passagier om zich er mee te bemoeien. De 25-jarige Almeloër wordt kwaad en begint de politieagenten uit te schelden en te bedreigen. Hierop kan hij, terwijl hij zich hevig tegen zijn aanhouding verzet, toch worden aangehouden en geboeid over gebracht naar het politiebureau.

Aan het bureau wordt de 25-jarige ingesloten, omdat hij een militair is, is hij voor verder onderzoek overgedragen aan de KMAR. De 22-jarige bestuurder blijkt aan het bureau 0,8 promille te blazen, omdat hij een beginnende bestuurder is, wordt zijn rijbewijs ingevorderd. Hij mocht omstreeks 05.40 uur het bureau weer verlaten. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (07-145926/07-145919)

tel.: 053-4555588


---- --