Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Fietsen basisschooljeugd gecontroleerd

Ruurlo, 09-11-2007 o Samen met vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland (VVN) afdeling Berkelland heeft de Ruurlose politie deze week de fietsen van alle basisschoolleerlingen in Ruurlo gecontroleerd. Dat de controle noodzakelijk was, bleek uit de vele aangetroffen tweewielers met mankementen.

Dinsdag waren de leerlingen van de Kerst Zwartschool en de St. Willibrordusschool aan de beurt. Donderdag zijn de fietsen van de leerlingen van de overige drie basisscholen in Ruurlo gecontroleerd. Gemiddeld werd ongeveer 15% van de fietsen afgekeurd. Meest aangetroffen mankementen waren defecte of ontbrekende verlichting, het ontbreken van een fietsbel, losse handvaten en geen reflectoren op trappers of banden.

In totaal zijn in een week tijd 480 fietsen gekeurd. Het doel van de controle is kinderen bewust te maken dat het rijden op een goede fiets de veiligheid vergroot. De politie doet dan ook een beroep op de ouders om regelmatig het vervoermiddel van hun kind te controleren. Veiligheid begint bij jezelf.