NOVA

10-11-2007

NOVA goes China
De stadions zijn praktisch klaar, de run op miljoenen toegangskaarten is begonnen. Tienduizenden vrijwilligers staan te trappelen van ongeduld: Peking is klaar voor de Olympische Spelen 2008. Maar het beloven ook de meest omstreden Spelen ooit te worden, want mensenrechtenschendingen zijn nog aan de orde van de dag. NOVA verkent de Olympische miljoenenstad met tafeltennisvedette Bettine Vriesekoop. Zij trainde in de jaren tachtig in China en is er nu correspondente voor NRC Handelsblad.

NB: Komende week in NOVA het tweede deel van de serie over China. Daarin aandacht voor het milieu.

Thuiszorg in Drenthe
Wie in Drenthe thuiszorg of verpleging nodig heeft, krijgt het niet. De thuiszorginstellingen hebben een klantenstop ingesteld omdat het geld voor dit jaar op is. 'Achmea' dat alle thuiszorg in Drenthe verdeelt, zegt miljoenen tekort te komen en heeft een rechtszaak tegen de staat aangespannen om met meer geld over de brug te komen.

Nieuw op de site!
Dertig jaar geleden veroverde de groep The Sex Pistols de wereld met hun album "Never mind the Bollocks". Kijk op de novasite naar het programma VARA's Wonderland, uit 1978, over Punk. Klik hier...

Presentatie: Clairy Polak

(Onderwerpen onder voorbehoud)

NOVA Politiek: Darfur en dikke kinderen in Nederland


----------
NOVA / Den Haag Vandaag
Nederland 2
Ma t/m do: 22.15-22.45
Vrijdag: 22.15-22.55
Zaterdag: 22.10-22.30
Herhaling na middernacht