Politie Gelderland-Zuid

Man aangehouden na ernstige bedreigingen

Wijchen, 10-11-2007 o Vrijdagnacht is een 22-jarige Wijchenaar in zijn woonplaats door politiemensen van het arrestatieteam aangehouden. Mogelijk vuurwapenbezit en een risicovolle geweldssituatie maakten deze speciale inzet noodzakelijk.

De verdachte had zich die avond, onder invloed van drank en mogelijk drugs, gemeld bij een (ex)vriendin van hem. In haar woning in de wijk Hoogmeer sloeg en bedreigde de man haar. De gealarmeerde moeder nam polshoogte in de woning van haar dochter. In de woning was ook een baby aanwezig. De twee vrouwen werden bedreigd en mishandeld door de verdachte. Hierop vluchtten beiden de woning uit.

Inzet specialisten

Omdat de verdachte mogelijk in bezit van een vuurwapen kon zijn, zijn (eerdere) geweldsgebruik en de aanwezigheid van de baby, werd vervolgens besloten tot specialistische politie-inzet. Op die manier zou het veiligheidsrisico bij aanhouding van de verdachte gereduceerd kunnen worden. Omstreeks 04.30 uur is de verdachte in de woning aangehouden. Het kind kon in goede gezondheid worden overgedragen aan de moeder. In het pand werd een nepwapen aangetroffen. Dit wapen is in beslag genomen.

De verdachte is voor het politieonderzoek in verzekering gesteld. Daarbij zal de verdachte ook worden verhoord over eerdere bedreigingen tegen derden.(01)