Landelijke Studenten Vakbond


Sponsorloop groot succes

41.432 handtekeningen en 212,78 voor minster Plasterk

Utrecht, 9 november 2007 -- De initiatiefnemers van 1miljard.nl hebben vandaag 41.432 handtekeningen en een enorme cheque aan minister Plasterk aangeboden. Hieraan voorafgaand liepen ruim 70 studenten mee met een sponsorloop rond het Binnenhof. Hier werd 212,78 mee opgehaald. De voorzitters van LSVb en ISO: Met dit geld dragen wij ons steentje bij. De rest van het miljard kan echt niet bij het hoger onderwijs of de studenten vandaan komen.

De hele vrijdagochtend stond in het teken van 1miljard.nl. In de morgen werden er na een serie rek- en strekoefeningen verschillende rondjes gelopen. Niet alleen studenten liepen langs de Hofvijver weer terug naar het Plein, ook enkele kamerleden liepen mee. Rond een uur of één werden de opbrengsten van het hardlopen aangeboden aan de minister. Dit tezamen met een dik pak papier: de ruim 41.000 handtekeningen.

Deze handtekeningen werden in slechts twee weken verzameld. Het laat zien dat er grote maatschappelijke steun is om het miljard buiten de onderwijsbegroting te zoeken. De boodschap van de studenten vandaag was duidelijk. Een spandoek luidde: Kabinet: help minister Platzak.

Noot,