Ingezonden persbericht


Geesteren, 10 november 2007

Brand in autospuiterij in Geesteren (Ov)

Vanochtend omstreeks 09.10 uur werd brandweer gealarmeerd voor een uitslaande brand in een autospuiterij aan de Breemaarsweg nummer 8 in Geesteren (Ov). Vanwege de flinke rookontwikkeling en de grote hoeveelheid water die nodig was om de brand te blussen in opgeschaald de classificatie 'grote brand'. De korpsen uit Tubbergen, Vriezenveen, Almelo en Nijverdal zijn ingezet om de brand te bestrijden.

Het pand van de autospuiterij grensde aan weerzijden aan twee andere bedrijfspanden. De brandweer had de grote brand snel onder controle en kon binnen 40 minuten het sein brandmeester geven. Niettemin is de autospuiterij is volledig uitgebrand. De panden aan de weerzijden kon de brandweer behouden. Zij hebben wat lichte rook- en waterschade.

In de autospuiterij is asbest verwerkt. De verspreiding ervan heeft slechts in geringe mate plaatsgevonden en is daardoor beperkt gebleven tot binnen de hekken van het terrein. Dit terrein is afgezet. De brandweer en de gemeente hebben contact over het opruimen ervan.

Vanwege de flinke rookontwikkeling heeft de brandweer uit voorzorg voortdurend metingen verricht. Meetresultaten toonden dat er gedurende het incident geen concentraties gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen die schadelijk zijn voor de gezondheid van mens en dier.

De oorzaak van de brand in niet bekend. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. Het pand van de autospuiterij wordt als verloren beschouwd. Over de hoogte van de schade is niets bekend.

Inlichtingen voor de pers:
Operationele Voorlichting Brandweer, Janice Meerenburgh, telefoon: 06 22 60 57 52

-----------------------
PERSBERICHT BRANDWEER


---- --