Ingezonden persbericht


Armeense muziek bij uitvoering Stedelijk Muziekkorps

Op zaterdag 10 november houdt het Stedelijk Muziekkorps haar jaarlijkse uitvoering in de Vredeskerk. Dit keer zijn de professionele Armeense musici Jervand en Narine Hakobjan te gast. Deze twee jonge mensen zijn geboren in Armenië, waar zij ook hun eerste muzikale opleiding hebben genoten. Met de oosterse kamantcha, een snaarinstrument dat ongeveer klinkt als een viool, bespeeld door Jervand en de piano (al dan niet aangevuld met zang) door Narine, maken zij indrukwekkende muziek.

Jervand en Narine spelen zowel alleen als met begeleiding van het harmonieorkest. Een voorbeeld van het laatste is 'Trois Danses', een werk van Aram Khatchaturian, een Armeense componist uit de vorige eeuw en Shalom, een suite van Israelische volksliederen. Maar ook de westerse componisten worden niet vergeten. Zo werkt de baritonsectie zich in het zweet in Fantasy Jubiloso van Douglas Court en het slagwerk met Sandpaper ballet. En zoals het een echt harmonie-orkest betaamt wordt er ook een mars gespeeld. Het geheel wordt gepresenteerd door Dilly Lina.

Tijdens dit najaarsconcert wordt een loterij gehouden waarbij vele leuke prijzen te winnen zijn. Kortom, u kunt op 10 november weer genieten van een afwisselend en boeiend concert. De toegang is 10 euro, inclusief programmaboekje en kopje koffie in de pauze. Kinderen tot 12 jaar, gratis. De zaal is open om 19.30. Het concert begint om 20.00 uur.

Meer informatie over het Stedelijk Muziekkorps is te vinden op de website: stedelijkmuziekkorps.nl of via de secretaris (tel. 0223-645536). Meer informatie over het Armeense duo is te vinden op: www.jernarmusic.nl

Hartelijke groet,

Namens het Stedelijk Muziekkorps

Astrid Boelen

(0223-635801)